В Житомирській області обласний військовий комісар роз’яснив,хто в першу чергу підпадає під четверту хвилю часткової мобілізації

В Житомирській області обласний військовий комісар роз’яснив,хто в першу чергу підпадає під четверту хвилю часткової мобілізації

21.01.15 15:22 0 624
Під час брифінгу голови облдержадміністрації з питань початку та проведення четвертої хвилі часткової мобілізації із роз'ясненнями виступив обласний військовий комісар Микола Залесський.

За словами військового комісара, в першу чергу під мобілізацію потрапляють громадяни України, чоловіки – віком від 25 до 60 років і жінки від 25-ти до 50-ти (військовозобов'язані фахівці-медики та зв'язківці). Натомість громадяни віком до 25 років, які не мають військових спеціальностей, призиватись не будуть. Вони можуть потрапити на військову службу лише в добровільному порядку, підписавши контракт.

Микола Залесський наголосив на основних відмінностях четвертої черги часткової мобілізації у порівнянні з попередніми: «У першу чергу, це планомірна, послідовна і якісна підготовка до проведення мобілізації; якісне вивчення приписного особового складу військовозобов'язаних, яких планується призвати по мобілізації; психологічне та поглиблене медичне вивчення військовозобов'язаних з метою недопущення призову по мобілізації громадян, непридатних до військової служби, із залученням до цієї роботи волонтерів-психологів, фахівців обласних центрів практичної психології і соціальної роботи; організація поглибленого вивчення морально-ділових якостей офіцерського та сержантського складу в ході проведення їх перепідготовки та підвищення кваліфікації на базі військових навчальних закладів; налагодження ефективної та всебічної взаємодії та спільне виконання завдань мобілізації з органами місцевого самоврядування».

При цьому військовий комісар зазначив, що в цілому по області в рамках четвертої хвилі часткової мобілізації планують призвати близько 30% військовозобов'язаних офіцерського складу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Бицюра: "Нехай ...
Наступна новина: ДТП на Волині: троє осіб ...

КОМЕНТАРІ