В Житомирській області до лікарні з відмороженням потрапив 67-річний чоловік

В Житомирській області до лікарні з відмороженням потрапив 67-річний чоловік

21.01.15 08:04 0 693
19 січня до опікового відділення Житомирської обласної лікарні з діагнозом відмороження пальців правої стопи госпіталізовано 67річного мешканця обласного центру.

Чоловік отримав обмороження через надмірне вживання алкогольними напоями. Потерпілий в стані алкогольного сп’яніння просто заснув на одній із вулиць Житомира. Від смерті його врятували випадкові перехожі, які, побачивши чоловіка, зателефонували до швидкої допомоги.

З огляду на вищевикладене ДСНС нагадує – алкоголь не зігріває, а лише створює ілюзію тепла. Крім того, у стані алкогольного сп’яніння важче сконцентруватися на перших ознаках обмороження.

Перша допомога при відмороженні:

- Відчувши холод, найкращий варіант – зайти у тепле приміщення. Якщо вже такої змоги немає, то треба окутати вражені кінцівки якимись підручними засобами. Тобто робиться термоізоляційний кокон з вати, марлі тощо. Після чого все рівно треба дістатися до найближчого теплого місця. Там необхідно пити багато теплої рідини: чай, компот, морс. При найпершій можливості обов’язково звернутися за допомогою до лікарів.

Без сумніву, найкращий спосіб уберегтися від переохолодження – максимально утриматися від виходу на вулицю і не залишати приміщення без зайвої потреби. Бережіть своє здоров’я!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 22 січня у Львові ...

КОМЕНТАРІ