На Тернопіллі діти,які отруїлися в дитсадку,перебувають на стаціонарному лікуванні

На Тернопіллі діти,які отруїлися в дитсадку,перебувають на стаціонарному лікуванні

21.01.15 09:23 0 646
Групове захворювання на гостру кишкову інфекцію в дитячому дошкільному закладі № 38 м. Тернополя зареєструвала Держсанепідслужба Тернопільської області. Зокрема, станом на 20 січня зареєстрували 10 випадків захворювання серед дітей (віком до 4 років).

Хворі перебувають в інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні з діагнозом «Гостра кишкова інфекція». Їм забезпечили безкоштовне лікування. Після завершення епідрозслідування закладу направлять відповідні рекомендації від Тернопільської облдержадміністарції, повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Віктор Овчарук.

За попередніми даними епідрозслідування, в дитячому дошкільному закладі встановили використання забороненої продукції, небезпечної в епідзначенні. Зокрема, зафіксували факт вживання печінкового паштету згідно меню за 14.01.2015 року (обід). Також виявили розбіжності у представленій супровідній документації (декларації виробника ТОВ «М'ясопродукт» Тернопільський район с. Ступки) із записами в книзі складського обліку, що вже викликає сумніви стосовно якості сирої печінки.

ля приготування страв використовувались курячі яйця негарантованої якості (супровідна документація протермінована, декларація виробника ВАТ «Птахофабрика Тернопільська» від 10.11.2014 року); відсутній чіткий облік щодо кількості отриманих яєць.

Виявлені інші порушення вимог санітарного законодавства:

- використання кухонного посуду та розроблювального інвентаря не за призначенням, частково відсутнє їх маркування;

- неправильне зберігання окремих продуктів (молоко в морозильній камері);

- порушення умов відбору та зберігання добових проб ;

- невірно проведені розрахунки витрат деззасобів, персонал не володіє методикою приготування та використання деззасобів (відповідно неякісно проводиться поточна дезінфекція) .

З метою встановлення фактора передачі інфекції проведено відбір матеріалу для лабораторних досліджень (дитячий дошкільний заклад та об'єкти-виробники) : змиви на патфлору з об`єктів зовнішнього середовища, взірці харчових продуктів, добових проб, сировини; проби води. Організовано обстеження контактних в домашніх вогнищах та в дитячому дошкільному закладі, працівників об»єктів виробництва. Встановлено медичні спостереження (протягом 7 діб) за контактними.

Проведено заключну дезінфекцію в ДНЗ № 38. До адміністрації дитячого закладу направлено «Пропозицію про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства», складено протокол про порушення санітарних норм на завідувача ДНЗ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для всіх,хто має бажання ...
Наступна новина: У неділю у Львові – ...

КОМЕНТАРІ