Тернопільська область продовольчим зерном забезпечена

Тернопільська область продовольчим зерном забезпечена

21.01.15 17:21 0 714
Забезпеченість продовольчим зерном у Тернопільській області становить 125% для потреб населення протягом поточного маркетингового року. Сходи озимого зерна отримають на площі 204,4 га. Про це повідомив директор департаменту агропромилового комплексу Тернольської облдержадміністрації Олег Напора під час селекторної наради, яку 20 січня провели під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка.

У ході наради обговорили стан забезпеченості продовольчим зерном в регіонах. Як наголосив Олексій Павленко, нестача важливих продуктів для потреб населення є неприпустимою, тому потрібно звести баланс продовольчого зерна у регіонах та за потреби обмежити експорт. Незважаючи на рекордний врожай 2014 року, в західних та північних регіонах показники забезпеченості продовольчим зерном невисокі, що порушує продовольчу безпеку держави, додав заступник Міністра аграрної політики та продовольства Володимир Лапа.

Зокрема, Тернопільська область повністю забезпечена пшеничним борошном першого, другого та третього сортів. Сировину для випічки житнього хліба завозять з інших регіонів, зазначив Олег Напора.

Із настанням весни та початку підготовки до польових робіт перед аграріями виникає гостра потреба у мінеральних добривах, ціни на які в 1,5 рази зросли у порівнянні з минулим роком. Відтак, у Міністерстві постало питання їх врегулювання із вланиками компаній, які виробляють міндобрива.

Керівник аграрної сфери області також підняв питання про забезпечення успішного проведення весняних польових робіт в умовах мобілізації. Міністр запевнив, що дане питання буде організоване відповідним чином.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ