На Тернопіллі підприємства-виробники цукрової продукції перевищили ліміти споживання природного газу

На Тернопіллі підприємства-виробники цукрової продукції перевищили ліміти споживання природного газу

21.01.15 09:53 0 671
Під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри 19 січня відбулося засідання обласного Антикризового енергетичного штабу.

Про дотримання доведених обсягів споживання природного газу на Тернопільщині доповів начальник відділу енергетики та енергозбереження управління розвитку транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та зв'язку департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації Микола Михальський. Він зазначив, що проводиться щодекадний моніторинг доведених лімітів природного газу категоріями споживачів області.

«Завдяки вжитим заходам, у бюджетній сфері області протягом вересня-грудня 2014 року досягнуто скорочення споживання природного газу в середньому на 9% до доведених обсягів споживання, - зазначив Микола Володимирович. - У 2014 році в бюджетній сфері переведено на використання альтернативних видів палива котельні 40 установ та організацій (у закладах освіти і науки – 26, охорони здоров'я – 8, культури -3, соціального захисту населення – 3). Проведено часткову санацію із заміною віконних та дверних блоків, утеплення фасадів і горищ у 432 будівлях бюджетної сфери. Станом на 01.01.2015 року забезпечено стовідсоткову оплату спожитого у 2014 році природного газу».

Перевищення ліміту споживання природного газу промисловою групою споживачів відбулось внаслідок роботи підприємств-виробників цукрової продукції з нарощенням обсягів виробництва у 2,1 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зауважив Микола Михальський.

«Потреба природного газу на період вересень-грудень 2014 року тільки по підприємствах цукровиробництва була на 53% більша за споживання природного газу за аналогічний період 2013 року, а у вересні 2014 року в 3 рази більша, ніж доведені обсяги споживання, у жовтні-грудні 2014 року складала від 80 до 90% обсягів споживання всієї промислової групи споживачів області, - наголосив Микола Володимирович. - Даними підприємствами, відповідно до урядових доручень, було укладено прямі договори на постачання та проведено передоплату за природний газ».

Керівник обласного Антикризового енергетичного штабу Леонід Бицюра відзначив роботу з питання забезпечення скорочення споживання та оплату за спожитий природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики, зокрема, КП ТМ ТМР «Тернопільміськтеплокомуненерго» незадовільною.

«Незважаючи на розроблені та частково реалізовані оперативні організаційні та технічні заходи щодо скорочення споживання природного газу, даними підприємствами допущено перевищення доведених обсягів споживання природного газу у листопаді на 48,6%, у грудні на 25,6% та за 10 днів січня 2015 року на 36,3 відсотка», - констатував Леонід Олексійович.

Він доручив представникам штабу посилити роботу щодо забезпечення скорочення обсягів споживання природного газу та належного проходження опалювального сезону.

Довідково: Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року №296 обласною державною адміністрацією проведено розподіл доведених до споживачів області лімітів природного газу для потреб бюджетних установ та організацій, теплогенеруючих та теплопостачальних організацій, промислових споживачів у розрізі газопостачальних організацій (ПАТ «Тернопільгаз» та ПАТ «Тернопільміськгаз»).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ