ДСНС України звертається до громадян з проханням бути обережними у зв’язку з погодними умовами!

ДСНС України звертається до громадян з проханням бути обережними у зв’язку з погодними умовами!

21.01.15 12:40 0 576
У зв’язку з потеплінням, налипанням мокрого снігу та ожеледицею на дорогах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до водіїв з проханням бути обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху.

ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час ожеледиці, яка спостерігатиметься найближчими днями у країні.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці:

- перед виходом з будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом;

- жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу$

- будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах, на тілі з’явилися пухлини – терміново зверніться до травмпункту.

Служба порятунку «101» наголошує: шановні громадяни, будьте пильними при ожеледиці, пам’ятайте про власну безпеку. Простіше уникнути біди, аніж боротися з її наслідками.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ