На Закарпатті затримали на місці скоєння злочину церковного злодія

На Закарпатті затримали на місці скоєння злочину церковного злодія

21.01.15 16:23 0 605
Завдяки оперативному реагуванню наряду охоронної фірми на спрацювання тривожної сигналізації, 51-річному крадію не вдалося викрасти церковне майно.

Пізньої пори, коли всі християни святкували Святве́чір, до чергової частини Берегівського райвідділу міліції надійшов телефонний дзвінок від представників однієї з охоронних фірм, що діють на території міста Берегово. Охоронники повідомили, що їм вдалося затримати «на гарячому» злодія, що намагався поцупити майно греко-католицької церкви.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці події знаходилися працівники охоронної фірми та злодій - 51-річний мешканець місцевого окремого хутора.

Зловмисник зізнався правоохоронцям, що прокрався до приміщення церкви, коли там нікого не було, вхідні двері відчинив за допомогою заздалегідь припасеного металевого дроту. Злодюжка вирішив, що у зв'язку зі святом у церкві повинно бути багато пожертв вірян... Коли безбожник нишпорив у приміщенні храму, шукаючи, чим би поживитися, прибули охоронці.

- Слідчий Берегівського райвідділу міліції Василь Горянський повідомив злодію про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 і ч.3 ст.185 (замах на крадіжку, поєднану із проникненням до приміщення) Кримінального кодексу України, -повідомляє т.в.о. начальника берегівської міліції майор Володимир Сакалош. - Максимальна міра покарання, що загрожує крадієві, це позбавлення волі строком на 6 років.

До слова, церковне майно від незаконного заволодіння безбожником-злодюжкою вберегло те, що приміщення церкви було обладнано сигналізацією, підведеною до пульту охоронної фірми.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську за ...
Наступна новина: На Вінничині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ