Роз'яснення до прийнятого міською радою рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного податку на території м.ІваноФранківська»

Роз'яснення до прийнятого міською радою рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного податку на території м.ІваноФранківська»

21.01.15 08:03 0 700
Міською радою затверджено рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного податку на території м.Івано­Франківська» від 16.01.2015р. №1610-51

Дане рішення розроблено у зв'язку із прийняттям Закону України від 28.12.2014р. №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Рішенням встановлено ставки місцевих податків і зборів, зокрема: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, а також акцизного податку.

Отже, встановлено ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

- для об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб та юридичних осіб у розмірі 2 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування

- для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у розмірі 1 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. метр для об'єктів нежитлової нерухомості.

При цьому, фізичним особам-платникам податків надано пільги зі сплати даного виду податку у вигляді зменшення бази оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у їх власності:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 240 кв. метрів;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) - на 280 кв. метрів.

Також встановлено ставки земельного податку:

- за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки;

- за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб'єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності) у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

Для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України, ставки акцизного податку встановити у розмірі 5 відсотків від вартості (з податком на додану вартість).

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині в 2015 році ...

КОМЕНТАРІ