Рятувальники Львівщини гарантували безпечне проведення масових купань під час святкування Водохрестя

Рятувальники Львівщини гарантували безпечне проведення масових купань під час святкування Водохрестя

21.01.15 16:39 0 754
Всі львів’яни та гості міста упродовж тривалого часу перебували в очікуванні завершального великого свята різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохрестя. Згідно давніх вірувань, уся вода в цей день вважається священною та має цілющі властивості. Традиційно у цей день у всіх містах і селах люди освячують воду, а також купаються у природних водоймищах для отримання Божої благодаті.

У цей день рятувальники Львівщини спільно із центральною рятувально-водолазною службою та медиками перебували на сторожі безпеки населення, організовуючи чергування у місцях масового купання. Такі місця були заздалегідь визначені органами місцевого самоврядування у кожному з районів Львівщини. Так, до прикладу, цьогоріч безпечно пірнути у крижану воду можна було у водоймах, розміщених на території Яворівського національного природного парку, поблизу с. Верещиця, Яворівського озера, місцевих озер міст Золочів та Перемишляни, на р. Західний Буг в межах м. Червоноград, озері Задорожнє у Миколаївському районі та ін.

Аби святкування та «духовне оздоровлення» пройшло безпечно, біля кожної визначеної водойми рятувальники організували тимчасові пости, на яких чергували фахівці ДСНС. Загалом на території Львівської області організували 23 таких тимчасових пости. До чергування на них залучили близько сотні рятувальників, спецтехніку та рятувальні човни.

Надзвичайники пильно стежили за кожним, хто наважився зануритися у крижану воду. Такі заходи безпеки є абсолютно виправданими адже температура води на Йордан є досить низькою – достатньою для бувалого «моржа», але занизькою для початківця. Наслідки купання у такій воді для непідготовлених людей передбачити складно. Також працівники пожежно-рятувальної служби скористалися нагодою ще раз нагадати правила безпеки на водоймах взимку, роздаючи усім учасникам свята інформаційні листівки.

Загалом, традиційні купання в освяченій воді пройшли без прикрих пригод. Рятувальники Львівщини сподіваються, що так воно буде й протягом цілого року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські оперативники ...
Наступна новина: Что такое Карепрост?

КОМЕНТАРІ