На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засудили злодія-рецидивіста,який пограбував трьох пенсіонерів

На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засудили злодія-рецидивіста,який пограбував трьох пенсіонерів

21.01.15 14:36 0 717
Від рук зловмисника, який уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, постраждало троє його літніх односельців. А під час обшуку у грабіжника виявили ще й нелегальну холодну та вогнепальну зброю.

47-річний житель села Маліївці Дунаєвецького району раніше уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Але, вочевидь, тривале перебування за гратами нічого не навчило злісного рецидивіста. Він ніде не працював, домашнього господарства не вів і перебивався випадковими підробітками в односельців. За допомогу люди давали йому кілька гривень або якісь продукти. Цим і обходився, але недовго… Якось зловмисник прийшов до 64-річного односельчанина, якому неодноразово допомагав по господарству і бачив, де той тримає продукти харчування. Також чоловік знав, що усі гроші дідусь завжди носить при собі. Під час розмови нападник умисно штовхнув господаря у груди, від чого той упав на землю. Тоді зловмисник витяг з кишені сорочки 1150 гривень, прихопив ще деякі продукти харчування та утік.

Більше місяця лиходій переховувався у довколишніх лісах, але з часом гроші закінчилися. І злодій-рецидивіст не обрав нічого кращого, як здобути кошти «старим» методом.

Цього разу підозрюваний нагодився до 81-річної бабусі. Він непомітно підійшов до господині ззаду, штовхнув стареньку в плечі та швидко зайшов до хати. Професійно оглянувши кімнату, зібрав продукти харчування та забрав зі столу 50 гривень. У ще одного односельчанина, якому зловмисник часто допомагав по господарству, виніс із погребу продуктів харчування на більш ніж 500 гривень.

Та цього разу підозрюваному вже не вдалося сховатися від пильного ока правоохоронців. Під час затримання порушника міліціонери виявили у нього під одягом клинкову холодну зброю, яка була виготовлена саморобним способом по типу мисливських ножів, а в його будинку знайшли ще обріз мисливської гладкоствольної рушниці.

Нещодавно Дунаєвецький районний суд визнав підозрюваного винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 185 «Крадіжка», ст. 186 «Грабіж» та ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України та за сукупністю злочинів засудив до п'яти років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ