Що таке легалізація документів (апостиль)?

Що таке легалізація документів (апостиль)?

22.01.15 00:27 0 909
Коли ви хочете виїхати в іншу країну для продовження навчання, влаштування на роботу, або маєте на меті щось інше, тоді вам необхідно легалізувати свої документи. Якщо сказати коротко і зрозуміло, то якщо ви хочете, щоб документ, виданий вам в одній державі, був дійсним в іншій, то його необхідно легалізувати. Підтвердження підпису, печатки, штампу, повноважень особи і органу, які видали документ - це і є суть легалізації в Україні. Не у всіх країнах обов’язково потрібна легалізація документів. Мова йде про:

- країни СНД, члени Мінської конвенції від 22 січня 1993р;
- країни з якими у України підписаний двосторонній договір про правову допомогу в цивільних справах
Якщо в країні, куди ви їдете, не діють вищезгадані закони, то існує два способи проходження легалізації :
- проставляння Апостиля (це штамп, який потім не потрібно завіряти в країнах Гаазької конвенції) його ставлять тільки на тому документі, який будуть використовувати закордоном, в країні, в якій він виданий використовувати його не можна;
- консульська легалізація (документи спочатку завіряються у відповідному міністерстві, а потім їх легалізують в консульстві відповідної країни).

Апостиль ставлять на документах про освіту (диплом, атестат), нотаріально завірені документи (довіреності, згода на вивіз дитини) видані органами судової влади (рішення суддів), установчі документи та ін...

Проставляти апостиль в Україні мають право такі міністерства: юстиції, освіти і науки, молоді та спорту та закордонних справ.

Так само і в Україні ї підлягають легалізації документи видані за кордоном, за тією ж процедурою. Частіше всього її проводить МЗС України.


Джерело: http://aitochka.com/ua/services/legalisation-regiony/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині під час ...
Наступна новина: Уникальная бизнес идея,как ...

КОМЕНТАРІ