На Житомирщині дільничні допомогли селянам викрити нечесного працівника

На Житомирщині дільничні допомогли селянам викрити нечесного працівника

24.01.15 09:22 0 734
Повідомлення про крадіжку електродвигуна з ферми одного з сіл району надійшло до міліції у грудні. З'ясовуючи обставини злочину, міліціонери викрили працівника господарства, який, продавши викрадене, поповнив власні запаси спиртного.

Директор фермерського господарства розповіла правоохоронцям, що з приміщення корівника за невідомих обставин було викрадено електродвигун. Також жінка наголосила, що знати про його знаходження там могли лише працівники. Керівник не знала, на кого й подумати, і, зважаючи на нинішню вартість такої техніки, звернулась до міліції за допомогою.

Уже на місці, у селі, куди виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, з'ясувалось, що приміщення корівника, практично, не замикалось, а отже доступ до нього мало чимало осіб, у тому числі й сторонніх.

Втім, у першу чергу, оперативники перевіряли працівників господарства, а також місцевих жителів, схильних до подібних діянь.

Під час відвідування одного з домогосподарств підозріла поведінка та помітне нервування господаря виказували його причетність до крадіжки. Втім сам 38-річний чоловік признався лише після тривалої розмови з міліціонерами та очевидних плутань у власних словах.

Так, з'ясувалось, що він уже кілька місяців працює підсобним працівником на фермерському господарстві.

- У той день нам виплатили заробітну платню, - розповів селянин. – Ми з товаришем вирішили «відсвяткувати». Та трохи перебрали…

Коли у чоловіка закінчились гроші, він і згадав, що в корівнику на фермі стоїть електродвигун. У хмільному дурмані демонтував та викрав його, а згодом збув техніку незнайомцеві. За отримані кошти ще купив випивки.

Як прокоментував начальник Червоноармійського райвідділу УМВС Віктор Лисюк, кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, нині направлено до суду. Тож чоловікові за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, може загрожувати кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Червоноармійського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині в ДТП ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ