Тернопільська районна організація ВО "Свобода" вшанувала Ярослава Стецька

Тернопільська районна організація ВО "Свобода" вшанувала Ярослава Стецька

24.01.15 08:41 0 789
22 січня 2015 року, у День Соборності України, на Тернопільщині вшанували пам'ять одного з провідників ОУН, політичного, громадського і культурного діяча, справжнього націоналіста Ярослава Стецька. Святкове зібрання з нагоди 103-ї річниці від дня народження Провідника ОУН-революційної відбулося у селі Великий Глибочок. Саме тут Ярослав Стецько народився і провів юні роки. Тернопільська районна організація ВО "Свобода", а також громада селища зібралися біля пам'ятника Ярославу Стецьку, аби вшанувати світлу пам'ять, помолитися, продекламувати патріотичних віршів і заспівати справжніх українських пісень.

"У доленосний для України час мало пам'ятати наших героїв. Особливо значимим є дослідження дороговказів теоретичної спадщини Провідника", – зауважив голова Тернопільської районної організації ВО "Свобода" Роман Наконечний і зацитував присутнім Стецька із праці "Дві революції" та статтю "Не за мир, а за тріумф правди", надруковану в газеті "Шлях перемоги" 7 січня 1957 року. В умовах війни на Донбасі та нелогічної політики перемир'я чинного глави держави слова Стецька актуальні як ніколи.

"Повторювання фрази про збереження миру за всяку ціну противиться Божим правдам. Не мир є нашою ціллю, а воля і перемога України, що є покликана Богом виконати своє призначення на Землі у хрестоносному поході проти сил темряви і злочину. Війна в душах і серцях людських проти дотеперішнього свого "непротивлення злу, як передумова великої світової антимосковської антибольшевицької революції, яка допоможе рішучій поставі всього вільного людства перемогти большевизм шляхом національно-визвольних революцій, цебто справедливих воєн на рідних землях проти московського наїзника".

Тішить, що біля пам'ятника Ярославу Стецьку свободівці не лише провели глибокий аналіз політичної ситуації, але й почули з вуст сільського голови Богдана Володимировича Закітнюка щиру вдячність ВО "Свобода", зокрема Голові організації Олегові Тягнибоку та голові районної організації Роману Наконечному, які не на словах, а на ділі виборюють добро для усієї Україні. Громада села Великий Глибочок дякувала за сприяння у благоустрої і фінансуванні ремонту дороги до школи імені Ярослава Стецька. Не забувають свободівці своїх обіцянок. У 2012 році на святковому вічі з нагоди 100-ї річниці з дня народження Ярослава Стецька націоналісті пообіцяли допомогу громаді і виконали обіцяне. Так утверджується в душах простих українців довіра до сучасних провідників, так об'єднується довкола національної ідеї кожна місцева громада, так відродиться українське село.

Після завершення урочистостей кожен охочий мав змогу відвідати музей Ярослава Стецька, переглянути світлини з його життя та діяльності, доторкнутися ліжка, на якому спав юний гімназист та майбутній провідник, розгледіти його вишиванку, у якій любив ходити, в якій він мріяв, боровся, любив Україну.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ОДА ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ