Ужгородські націоналісті передали музею речі з Революції гідности

Ужгородські націоналісті передали музею речі з Революції гідности

24.01.15 08:47 0 710
22 січня 2015 року об 11:30 на площі Театральній було презентовано широкому загалу речі побуту та боротьби з Майдану. В пам'ять про смерть перших бійців Небесної сотні націоналісті зібрали більше 50 різних предметів, що допомагали у поваленні бандитського режиму в Києві та Ужгороді, і передали їх музею.

Через рік після пролиття першої крові на Майдані в Києві символічно в пам'ять про перших мирних жертв насилля режиму відбулась передача матеріяльних цінностей у Закарпатський обласний краєзнавчий музей. Ужгородська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" зібрала серед своїх членів та прихильників речі, що використовувалися під час Революції гідності.

"Це десяток таких щитів, що виготовлялись самостійно, і таких, що лишили "беркутівці"; ноші, на яких переносили поранених та вбитих під час розстрілу Майдану в лютому; підборіддя Лєніна з Бессарабської площі; шоломи, саморобні палиці та багато іншого революційного реманенту. Попередньо ми оголосили, щоб всі учасники народного протесту Революції гідності приносили "майданівські" речі, які вже стали реліквіями і символізують нашу незламність та нескореність. Дякуємо Івану Оросу, працівнику музею, де будуть виставлені експонати сучасної історії. Адже потрібно якомога більше спогадів залишити для майбутнього покоління", – прокоментував керівник Ужгородського осередку ВО "Свобода" Томаш Лелекач.

Акція приурочена до Дня Соборності України та роковин смерти перших героїв Небесної сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського та Юрія Вербицького. Націоналісті сподіваються, що нащадки завдяки унікальній виставці у краєзнавчому музеї зможуть на власні очі побачити волелюбність та стійкість українців.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: просимо ...
Наступна новина: На Вінничині голова ...

КОМЕНТАРІ