У Волинській області маневицькі правоохоронці продемонстрували підліткам фільм "Зона особливої уваги"

У Волинській області маневицькі правоохоронці продемонстрували підліткам фільм "Зона особливої уваги"

24.01.15 11:39 0 762
Героями стрічки стали неповнолітні із неблагополучних та неповних сімей і діти-сироти.

Питання учинення кримінальних правопорушень неповнолітніми перебуває на постійному контролі працівників кримінальної міліції у справах дітей. А тому маневицькі правоохоронці спільно із представниками відділу освіти райдержадміністрації з профілактичним заходом завітали до учнів 9-11 класів Маневицької загальноосвітньої школи №2.

Цього разу міліціонери акцентували на недопущення вживання дітьми наркотичних речовин. Із неповнолітніми говорили про відповідальність за вчинення злочинів, вживання алкоголю, тютюну, наслідків вживання та розповсюдження наркотичних речовин.

Окрім того, учням продемонстрували документальний фільм Юрка Покальчука, який заснований на реальних подіях – «Зона особливої уваги». У стрічці іде мова про те, як діти віком від 12-ти до 18-ти років лишилися наодинці із собою, тобто стали непотрібними жодним державним інституціям. Діти з неблагополучних сімей та сироти залишаються без догляду, без можливості з користю проводити вільний час, без можливості заробляти гроші. У такому віці більшість із них не розуміють, що їхні дії – протиправні. Однак, не маючи альтернативи, парубки опиняються у виховних колоніях.

Під час перегляду фільму учні почули історії дітей, які вступили у конфлікт із законом та перебували у місцях позбавлення волі.

Лідія САХАРЧУК,

Маневицький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові меморіальною ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ