Волинська облрада ухвалила звернення щодо першочергового забезпечення земельними ділянками учасників АТО

Волинська облрада ухвалила звернення щодо першочергового забезпечення земельними ділянками учасників АТО

24.01.15 17:10 0 797
23 січня 2015 року Волинська облрада з ініціативи фракції ВО "Свобода" ухвалила звернення депутатів Волинської обласної ради до сільських, селищних, міських голів Волинської області щодо першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання зі здійснення антитерористичної операції на сході України.

Як зазначено у зверненні, протидія російській агресії на сході України потребує від кожного з нас мобілізації всіх наявних ресурсів та максимальної підтримки і допомоги тим, хто зі зброєю в руках захищає українську землю від зазіхань чужоземних окупантів. Разом із тим, маємо заздалегідь подбати про належний соціяльний захист і забезпечення соціяльних гарантій військовослужбовців, які виконують завдання зі здійснення антитерористичної операції, членів їхніх сімей.

Однією з проблем забезпечення таких соціяльних гарантій є надання земельних ділянок мешканцям Волині, які виконують або виконували завдання зі здійснення антитерористичної операції на сході України. Це – люди, призвані військовими комісаріятами за заходами часткової мобілізації з початку 2014 року, військовослужбовці за контрактом, члени добровольчих батальйонів, які воюють у зоні АТО.

"Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Вас як керівників місцевих рад базового рівня, із проханням підтримати ініціативу Державного агентства земельних ресурсів України щодо безкоштовного надання земельних ділянок військовослужбовцям, які виконують або виконували завдання зі здійснення АТО, та ініціювати на своїх сесіях розгляд питання щодо першочергового забезпечення земельними ділянками цих категорій громадян та членів їхніх сімей. Ми не маємо права залишити поза своєю увагою жодної сім'ї, чоловіки та діти яких захищають нашу землю від московського агресора. З цією метою вважаємо за доцільне тимчасово призупинити (ввесті мораторій) щодо надання земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків та господарських будівель та споруд – для цивільних категорій населення. Мораторій не повинен стосуватися тих осіб, які виконують або виконували завдання зі здійснення АТО на сході України", – сказано у тексті звернення.

Проєкт рішення буде опубліковано в обласній газеті "Волинь-нова".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ