Хмельниччина: національний природний парк «Верхнє Побужжя»

Хмельниччина: національний природний парк «Верхнє Побужжя»

24.01.15 12:34 0 726
На однією із вимог європейської спільноти до України є збільшення площі заповідності території та створення оптимальних умов для охорони рідкісних видів, угрупувань та ландшафтів нашої держави.

Для збільшення площі заповідності території Хмельницької області проводиться робота зі створення національного природного парку «Верхнє Побужжя» з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об'єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Національний природний парк «Верхнє Побужжя» - це мальовнича територія, яка займає східну частину Подільської височини, верхів'я Південного Бугу та його приток і відзначається своєрідністю ландшафтів та багатим різноманіттям рослинного і тваринного світу.

Проектований парк займатиме територію семи районів: Красилівського, Деражнянського, Хмельницького, Старокостянтинівського, Летичівського, Волочиського та Ярмолинецького.

З метою роз'яснення громадянам, органам влади, підприємцям, засобам масової інформації та іншим зацікавленим сторонам важливості збереження унікального регіону, а також формування позитивної громадської думки Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації розроблено та видано інформаційний буклет про національний природний парк «Верхнє Побужжя». Видання здійснено за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міський голова ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ