Хмельницька область: рятувальники провели профілактичні бесіди серед соціально незахищених верств населення у сільській місцевості

Хмельницька область: рятувальники провели профілактичні бесіди серед соціально незахищених верств населення у сільській місцевості

24.01.15 12:12 0 739
З метою зменшення кількості пожеж у житловому секторі рятувальники Хмельниччини продовжують проводити профілактичну роботу серед соціально незахищених громадян і неблагополучних сімей, адже саме в їх оселях найчастіше виникають загоряння.

Так, у Красилівському районі була створена рейдова група до складу якої ввійшли працівники ДСНС, а також співробітники соціальної служби. 22 січня в ході відпрацювання Дружненської сільської ради рейдовою групою здійснено соціальне інспектування багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених категорій сімей.

Під час відпрацювання рятувальники виявили ряд недоліків, пов’язаних із порушенням вимог експлуатації електромережі, а це – використання саморобних «жучків», невідповідність вимогам правил облаштування електромереж. Крім того, траплялися випадки експлуатації газових мереж із порушенням встановлених вимог, що може становити загрозу здоров’ю та життю членів сімей. З метою профілактики, рятувальники ознайомили мешканців із правилами пожежної безпеки, основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі, навчили правил поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій, а також розповсюджували листівки та пам’ятки на протипожежну тематику.

На завершення рейду рятувальники звернули увагу господарів житлових будинків на недоліки та організували роботу щодо їх усунення працівниками комунального підприємства.

Щоб запобігти виникнення випадків пожеж та загибелі людей на них, 23 січня рятувальники Новоушицького району спільно з представниками засобів масової інформації та соцзахисту провели подвірні обходи серед соціально-незахищених громадян у с. Куча. У ході заходу відвідали шість осель, з їх мешканцями рятувальники провели інструктажі з безпеки життєдіяльності та нагадали правила безпеки під час експлуатації електроприладів та користування пічним і газовим опаленням.

Співробітники Служби «101» роз’яснили людям основні правила пожежної безпеки в побуті, яких необхідно дотриматись, щоб не допустити виникнення займання в будинках, провели бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними під час використання відкритого вогню та газового обладнання.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному держохоронці ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ