На Хмельниччині рятувальники перевірили підвали багатоповерхівок

На Хмельниччині рятувальники перевірили підвали багатоповерхівок

24.01.15 10:15 0 762
Працівники Хмельницького міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в області занепокоєні ситуацією із виникненням пожеж у багатоповерхівках. Винуватцями займань зачасту є особи без певного місця проживання, які у холодні дні шукають порятунку в підвалах та на горищах будинків. Крім того, протипожежний стан житлового фонду міста далекий від ідеального. У цьому переконались рятувальники, які протягом 19-22 січня здійснили рейд багатоповерхівками, що належать до житлово-експлуатаційної контори №1 Управління житлово-комунального господарства міста.

Під час відпрацювання працівники ДСНС виявили, що горища і підвальні приміщення захаращені сміттям, електромережі перебувають у несправному стані, а це може призвести до виникнення загорань і пожеж. Насторожує й той факт, що взимку основною причиною загоряння є необережне поводження з вогнем безхатченків, які використовують підвали та теплотраси для ночівлі. Кинутий недопалок, запалений сірник чи свічка може легко стати причиною пожежі, в результаті якої можлива втрата людського майна, а в гіршому – втрачені людські життя. Іноді безпритульні виламують металеві решітки з вікон та проникають навіть у зачинені на замок приміщення.

Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області наголошують, що уникнути проникнення сторонніх осіб без певного місця проживання й виникнення пожежі необхідно: закрити доступ у підвальне приміщення на замок, оглядати підвали на випадок зламу, прибрати з підвалу горючі матеріали, підвальне приміщення використовувати тільки за призначенням.

У випадку виявлення пожежі необхідно негайно повідомити в Службу порятунку 101.

Хмельницький міськрайонний відділ

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ