У Львові вшанують пам’ять жертв Голокосту. Програма

У Львові вшанують пам’ять жертв Голокосту. Програма

24.01.15 14:37 0 681
27 січня 2015 року у Львові відбудеться вшанування пам'яті жертв Голокосту.

Про це 23 січня інформує відділ прес-служби апарату ЛОДА з посиланням на департамент культури, національностей та релігій ОДА.

Зокрема, о 11.00 годині відбудеться жалобний мітинг та міжконфесійний спільний молебень біля пам’ятника жертвам Львівського гетто та в «Долині смерті» на території колишнього Янівського концтабору.

О 13.30 – круглий стіл «Пам’ятати минуле заради майбутнього» в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.

О 19.00 – пам’ятний концерт-реквієм у Львівській обласній філармонії.

Організатори заходів: Міжнародний центр «Голокост» ім. доктора А. Шварца, Львівська обласна благодійна організація «Бней-Бріт «Леополіс» ім. Е. Домбергера, Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є» за сприяння Львівської ОДА та Почесного консульства Держави Ізраїль у Львові.

Довідка.

За ініціативою Ізраїлю, США та інших держав 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій постановила, що 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту буде відзначатися щорічно.

Саме цей день був обраний днем пам’яті, тому що 27 січня 1945 р. війська Радянської армії звільнили перший, найбільший з німецьких концтаборів Аушвіц (Освенцим), розташований за 70 кілометрів від Кракова.

У гітлерівських таборах було знищено понад 6 мільйонів євреїв, мільйони представників інших національностей. Загиблі у печах Освенцима були нашими співвітчизниками, вважали Україну своєю Батьківщиною, творили її матеріальне та культурне багатство.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: В області впроваджується ...

КОМЕНТАРІ