У Львівській області фракція "Свободи" зробила заяву щодо проєкту б'юджету Буського району на 2015 рік

У Львівській області фракція "Свободи" зробила заяву щодо проєкту б'юджету Буського району на 2015 рік

24.01.15 16:13 0 752
Депутати Буської районної ради від ВО "Свобода" вважають, що виділених на 2015 рік бюджетних коштів є недостатньо. Заяву фракції щодо запропонованого проекту бюджету 22 січня 2015 року під час сесійного засідання озвучив голова фракції ВО "Свобода" у Буській районній раді Богдан Гринишин.

У заяві зазначено:

"Проаналізувавши фінансові пропозиції в медичній галузі, ми побачили, що капітальні видатки на цей рік кардинально зменшилися. На харчування одного хворого на день 2012 року було спрямовано 12 гривень, 2013–2014 року – близько 7 гривень, а на 2015 рік – лише 5,6 грн. Такі цифри будуть змушувати медиків утримувати в районі галузь на межі існування. Багато наших громадян у зв'язку із нестачею коштів не матимуть змоги звернутися по медичну допомогу. Пільговикам, які мають право на безкоштовне придбання ліків, медики будуть пропонувати оплатити половину рецепту, а деяким громадянам взагалі не зможуть відшкодувати вартість ліків.

Освіту ж розглядають як витратну галузь, а її слід визначати як галузь інвестицій у майбутнє. Школа, яка має забезпечену батьківську громаду, матиме зовсім інші умови для надання якісної освіти, ніж школи, де навчаються діти із соціально незахищених родин. Внаслідок цього діти із сільської місцевості матимуть нижчі шанси вступити у вищі навчальні заклади на бюджетну форму навчання.

Галузь культури утримуватиметься лише на ентузіазмі керівників народних домів і громадян, адже виїзди на мистецькі конкурси і огляди відбуватимуться за їхні власні кошти. Як і 2014 року, цього року ремонти приміщень для роботи гуртків проводитимуть за рахунок батьків, діти яких хочуть займатися творчістю. Повністю фінансуватимуть батьки і виїзди дітей на спортивні змагання. Також Кабмін пропонує запровадити плату за навчання в спортивних секціях, що може призвесті до появи наших дітей на вулицях, а не в спортивних школах. Нації потрібні здорові діти, а економія на спорті не дасть нічого доброго.

Децентралізація зараз нагадує колективізацію. Фактично місцеві громади свідомо штовхають на протистояння щодо розподілу коштів районного бюджету на соціальну структуру сіл, селищ, змушуючи їх до штучного об'єднання. Основне гасло реформ для місцевих громад – чим більше в селі чи селищі, місті вживають алкоголь і тютюн, тим більше податків на своє утримання і ремонт комунальних доріг. Виникає запитання: на що впливає і що вирішує районна влада, яка формує лише 10% дохідної частини бюджету наповнення?

Уряд декларує зменшення й єдиного соціального внеску до 16,6 %. Давайте порахуємо наскільки це вигідно підприємцю в даних умовах. Отже, підприємець веде свій малий бізнес і має працевлаштованого працівника. Заробітну плату візьмемо на рівні працівника районної державної адміністрації – 1250 грн. Сплата всіх податків становить на зараз прохідний – 15 % (за мінусом соціальної пільги по факту із заробітної плати має виплачувати працівник, а в дійсності всі податки оплачує підприємець). Отже, сумарно це становить 49,05 %, або 614 грн. Тепер порахуємо задекларовані полегшення для малого бізнесу. Отже, для того, щоб перейти на сплату єдиного соціального внеску в розмірі 16,6 % потрібно в три рази збільшити заробітну плату працівнику. Буде 1250*3=3750 грн., тоді виплата соціального внеску 16,6 % становитиме 623 грн. Де тут є полегшення для бізнесу? Район повинен взяти відповідальність, але має бути фінансовий ресурс.

Фракція ВО "Свобода" підтримала запропонований бюджет на 2015 рік для того, щоб вчителі, медики, працівники культури отримали заробітні плати.

Вітаємо всіх з "роком виживання"!"

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ