Львівські школярі висловились за життя вільне від наркотиків (

Львівські школярі висловились за життя вільне від наркотиків (

24.01.15 09:57 0 796
І зробили це у найбільш притаманний дітям спосіб, за допомогою малюнка. Впродовж листопада та грудня минулого року працівники Львівського міського управління міліції спільно з дирекцією ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво» проводили конкурс дитячих малюнків на тему «Стоп наркотикам і СНІДу».

З метою профілактики наркоманії у підлітковому середовищі організатори заходу залучили найбільш вразливу категорію – дітей. Участь у конкурсі взяли ті, чия свідомість лише формується – учні молодшої школи, а також старшокласники, котрі у плані вибору життєвих пріоритетів роблять вже не перші кроки.

За час проведення конкурсу до організаторів надійшло 120 художніх робіт, 56 плакатів, 14 шкільних газет, 8 рекламних проектів та 4 фотосюжети на тему протидії розповсюдженню наркотиків та СНІДу.

Журі, до складу якого увійшли заступник директора ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво» Лідія Огоновська, художник ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво» Василь Лімарьов, головний спеціаліст Сихівського районного управління освіти Ярослав Собашко, оперуповноважені сектору кримінальної міліції у справах дітей міста Львова Тетяна Синявська та Вікторія Тимчишин, визначило 40 переможців конкурсу.

«Високим рівнем майстерності, оригінальним підходом до виконання робіт та нестандартною подачею ідеї відзначились малюнки учнів художнього ліцею, авторської школи «Тривіта», НВК школа – гімназія «Оріяна» та середніх загальноосвітніх закладів міста Львова: №№ 1, 9, 37, 42, 52, 55, 86, 90, 93», - розпочала церемонію нагородження призерів конкурсу Лідія Огоновська.

До вручення нагород були запрошені директор ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво» Галина Макарчук, головний лікар ЛОДКНД Мирослава Кабанчик, лікар-нарколог підліткового кабінету ЛОНД Наталія Чемерис, завідувач клінікою дружньою до молоді центру «Підліток і сім'я» Любов Проскура та начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків ЛМУ ГУМВС України у Львівській області Юрій Черга.

Залежно від вікової категорії учасників конкурсу було нагороджено квитками у Львівський державний цирк, Перший український театр для дітей та юнацтва на виставу «Русалонька» та «Втеча з реальності» а також пам'ятними подарунками.

«Не завжди підліток зверне увагу на застереження, що наркотики це зло, проте коли він сам відшукає в Інтернеті інформацію про згубні наслідки їх вживання, втілить свої роздуми на папері, тоді ймовірність свідомого вибору на користь здорового способу життя зросте в рази», - підсумував церемонію нагородження Юрій Черга.

Прес-служба Львівського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ