У Рівненській області здолбунівські безробітні трактористи підвищують кваліфікацію і працевлаштовуються

У Рівненській області здолбунівські безробітні трактористи підвищують кваліфікацію і працевлаштовуються

24.01.15 15:22 0 855
Підвищення кваліфікації безробітних, зареєстрованих у Здолбунівському районному центрі зайнятості, розпочато 21 січня на базі ПРаТ «Мізоцьке РТП». Зважаючи на те, що у Здолбунівському районі переважну частину безробітних складає сільське населення, а роботодавці потребують кваліфікованих робітників, такий навчальний захід – надзвичайно актуальний.

Тракторист – це одна з професій, без якої неможливо обійтись у сільському господарстві. Більше того, вона багатогранна, адже трактор з плугом – це орач, з причепом – транспортний засіб, з комбайном – збиральна машина. Наскільки необхідна ця професія, розуміють усі – і молодь, і люди поважного віку. Саме тому в Здолбунівському районному центрі зайнятості сформували групу безробітних для підвищення кваліфікації трактористів на курсах цільового призначення «Вивчення нової техніки та безпечна експлуатація сільськогосподарської техніки». Курси організовано Рівненським центром професійно технічної освіти державної служби зайнятості на базі ПрАТ «Мізоцьке ремонтно-транспортне підприємство». Для теоретичного і практичного навчання трактористів обладнано комбіновані класи та кабінети для вивчення будови трактора, технічного обслуговування та експлуатації тракторів, правил дорожнього руху та польових робіт.

Усі 17 безробітних після проходження кваліфікаційної атестації та здачі іспиту отримають свідоцтво встановленого зразка, яке дасть їм можливість конкурувати на ринку праці. На всіх трактористів чекають робочі місця на сільськогосподарських та фермерських підприємствах міста та району. А це – найголовніше: підвищити кваліфікацію в професії, актуальній для села, і працевлаштуватися.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення керівництва ...
Наступна новина: На Житомирщині завершено ...

КОМЕНТАРІ