У Рівненській області про яку професію мріють молодші школярі

У Рівненській області про яку професію мріють молодші школярі

24.01.15 16:58 0 746
Виховну годину "Професія, про яку я мрію" для учнів молодших класів загальноосвітньої школи № 3 м.Кузнецовська провели 21 січня фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості.

Профорієнтація молоді останнім часом набуває особливого значення у вихованні молодого покоління. Стрімко змінюється державна політика, з'являються нові галузі виробництва, зникають або трансформуються деякі професії, підвищуються вимоги до претендентів на роботу – це основні чинники, які впливають на зайнятість населення.

Враховуючи, наскільки важливим для молодої людини є правильний вибір професійної діяльності, спеціалісти центру зайнятості проводять заходи для різних вікових категорій школярів. Тож учні молодших класів Кузнецовської ЗОШ № 3 стали учасниками виховної години «Професія, про яку я мрію».

Начальник відділу активної підтримки Руслана Ярощук ознайомила учнів з послугами, які надає служба зайнятості дорослим та школярам. Під час уроку використовувалась психологічна вправа «Я хочу стати…». З її допомогою учні розкривали мрію, яку вони хотіли б втілити в життя.

Розповідаючи про багатогранний світ професій, фахівець служби зайнятості нагадала, що зорієнтуватися в ньому учням завжди допоможе ПАК «Профорієнтаційний термінал», який функціонує у навчальному закладі. Діти відзначили, що термінал є простим у користуванні, змістовним і корисним, і вони залюбки працюють з ним.

Класний керівник Тетяна Ковб подякувала за цікаво проведений профорієнтаційний урок, адже замислюватися над тим, «ким я хочу бути» – це пряма мотивація до вивчення тих предметів, які найбільше відповідають здібностям та навичкам.

Наприкінці заходу учні отримали цікаві роздаткові матеріали про професії. Спеціалісти центру зайнятості побажали хлопцям та дівчатам обрати таку професію, яка стане для кожного з них роботою та хобі одночасно. Тоді кожен зможе реалізувати свій потенціал і досягти найбільших професійних успіхів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники екстрених ...
Наступна новина: Керівників ...

КОМЕНТАРІ