У Рівненській області допомога школярам у професійному самовизначенні

У Рівненській області допомога школярам у професійному самовизначенні

24.01.15 08:41 0 687
Профінформаційний захід «Вибір майбутньої професії» провели 21 січня для дев'ятикласників Сарненської загальноосвітньої школи № 3 фахівці районного центру зайнятості

Після канікул, які дозволили школярам дещо розслабитися, питання вибору професії набуло ще більшої актуальності. Тож на допомогу у важливому виборі, як завжди, прийшли працівники служби зайнятості.

Профорієнтаційний захід «Вибір майбутньої професії» спрямували на мотивацію учнів до зваженого вибору професійної діяльності, формування у них психологічної готовності до самовизначення, підвищення рівня їх інформованості з питань профорієнтації, розширення знань про світ професій.

Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Сарненського районного центру зайнятості Лариса Колядко ознайомила школярів з вимогами до певних професій, умовами праці, допомогла у визначенні власної життєвої траєкторії з урахуванням професійних інтересів та природних здібностей. Заняття відбувалися з використанням профорієнтаційного терміналу, який є невід'ємною складовою таких заходів.

Фахівці центру зайнятості проаналізували зі школярами компоненти готовності до професійного самовизначення і дійшли спільного висновку, що тільки врахування всіх аспектів: ставлення до праці, сформованість професійних інтересів, наявність спеціальних здібностей, чітка мотивація, відповідність вимогам професії до особистості, стан здоров'я, а також стан ринку праці і власні можливості – це запорука правильного свідомого вибору.

Лариса Колядко зробила наголос на актуальності робітничих професій на сучасному ринку праці, адже на підприємствах району постійно є потреба у висококваліфікованих працівниках – електрозварниках, столярах, штукатурах, кухарях, продавцях продовольчих товарів. Тому про основні особливості цих професій та вимоги до працівників і йшла мова з молодими людьми. «Здобути робітничі професії можна і в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, який має сучасну матеріально-технічну базу. Особливістю цього закладу є те, що тут може отримати професію і доросле населення», – повідомила спеціаліст служби зайнятості.

Щоб упевнитись у правильності професійного самовизначення, школярі пройшли профдіагностичне тестування. Його результат став для кожного учасника поштовхом до більш обґрунтованого вибору майбутнього фаху. Серед присутніх на заході розповсюдили інформаційно-довідкові листівки та буклети про соціальні послуги державної служби зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська районна ...
Наступна новина: Рятувальники Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ