У Тернопільській ОДА радилися,як відродити духовність

У Тернопільській ОДА радилися,як відродити духовність

24.01.15 08:40 0 964
Під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації 23 січня відбулося засідання робочої групи з розроблення програми «Духовне відродження Тернопілля».

Участь у засіданні взяли протоієрей Олексій (УПЦ КП), о. Андрій (УРКЦ), кандидат мистецтвознавства, доцент ТНПУ ім. В.Гнатюка Богдан Водяний, директор Тернопільської ЗОШ №2 Інна Іванюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільської спеціалізованої школи № 17 з поглибленим вивченням іноземних мов Марія Войтович, доктор історичних наук, професор кафедри стародавньої та середньовічної історії ТНПУ ім. В. Гнатюка Елла Бистрицька, виконавчий директор ТОГО «Гуртом!» Ігор Ковалик, директор центру «Гармонія» Дмитро Вакуленко, представник ГО «Духовне відродження» Василь Шмігельський, методист, завідувач лабораторією виховної роботи та громадянської освіти інституту післядипломної освіти Ольга Тимчишин.

Як зазначив Леонід Бицюра, до робочої групи входять представники різних галузей. Це дозволяє якісно розробити проект програми, яка допоможе скоординувати зусилля фахівців для реалізації різних проектів.

«Тернопільщина з давніх-давен була осередком духовності, - констатував Леонід Олексійович. – Це закладено у наших генах, ментальності, традиціях. Ми маємо відомі святині різних релігійних конфесій – Марійський духовний центр у с. Зарваниця, Почаївська Свято-Успенська Лавра, Язлівецький монастир. Однак ні для кого не секрет, якими є реалії сьогодення, яке місце займають духовні цінності, християнські істини у житті пересічних українців. На жаль, матеріальне нерідко домінує над духовним. Саме тому відродження духовності – запорука розвитку нашого краю».

Леонід Олексійович закликав присутніх підійти не тільки формально до розроблення програми, а запропонувати реальні кроки, які б допомогли активізувати і дітей, і дорослих.

Учасники засідання поінформували про роботу у даній галузі та висловили свої думки, як відродити духовність не тільки на Тернопільщині, а й в Україні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові водій легковика ...
Наступна новина: Тернопільська районна ...

КОМЕНТАРІ