Тернопілля: 16 Матерів-героїнь області отримали відзнаки

Тернопілля: 16 Матерів-героїнь області отримали відзнаки

24.01.15 17:51 0 763
Відповідно до Указу Президента України № 865/2014 від 11.11.2014 року Про присвоєння почесного звання України «Мати – героїня» за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку відзнаки отримали 16 жительок області. Нагороди «Мати-героїня» вручив виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак 23 січня.

«Дорогі матері, мені приємно вручати вам ці почесні нагороди. Я переконаний, що ті, в кого п'ятеро і більше дітей - щасливі люди, - наголосив Іван Крисак. – Щиро вдячний вам за те, що в такий складний час народжуєте, виховуєте і робите все, щоб ваші сини та доньки були могутньою опорою для нашої держави. Прикро, що небо над Україно немирне, але я щиро вірю в наші молитви до Бога, в мудрість керівників, вірю в мужність українського народу, в те, що ми разом знайдемо сили і здолаємо російського агресора».

Також виконувач обов'язків голови ОДА зазначив, що, не дивлячись на складну ситуацію в Україні, протягом минулого року держава знайшла кошти на підтримку та відзначення Матерів-героїнь.

«Минулого року почесним званням нагородили 73 особи. Я вірю, що і держава буде робити все, щоб забезпечити соціальними гарантіями жінок, які народили п'ятеро і більше дітей», - зазначив Іван Крисак.

Разом з почесним званням матері-героїні отримають одноразову грошову нагороду в розмірі 10-ти прожиткових мінімумів. Цього року сума складає 12 800 гривень, а також додається надбавка до пенсій.

Довідково:

В області проживає понад 10 700 багатодітних сімей, в яких виховується понад 35 тисяч дітей.

З 2007 по 2013 рік понад 6300 жінок, які народили і виховали 5 і більше дітей отримали почесне звання «Мати-героїня».

У 2014 році – 89 жительок нашої області удостоєнні цього високого звання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Сайт знакомств Bloombl

КОМЕНТАРІ