Василь Хомінець: «Громадське обговорення для того і проводиться,щоб громада долучилася до формування обласного бюджету та дала свої пропозиції і зауваження»

Василь Хомінець: «Громадське обговорення для того і проводиться,щоб громада долучилася до формування обласного бюджету та дала свої пропозиції і зауваження»

24.01.15 11:09 0 742
На цьому наголосив голова обласної ради, відкриваючи презентацію обласного бюджету-2015, яку провів директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк. На засідання були запрошені представники громадських організацій, керівники комунальних установ, працівники департаментів та управлінь ОДА, засоби масової інформації. «Обласна рада робить усе для того, щоб процес прийняття найголовнішого фінансового документа області відбувався відкрито та прозоро, – наголосив Василь Хомінець. – Громадське обговорення для того і проводиться, щоб громада долучилася до формування обласного бюджету та дала свої пропозиції і зауваження. Чим більше громада знатиме, як і куди витрачаються кошти, сформовані з податків кожного мешканця, тим більше довіри буде до самої влади. Уже відбулися засідання постійних комісій, на яких депутати висловили свої пропозиції. Тепер очікуємо на запитання, конструктивні пропозиції від громади. Усі зауваження та думки будуть розглянуті на засіданні постійної комісії з питань бюджету».

Василь Хомінець повідомив громадськість, що депутати на засіданнях постійних комісій сформували такі основні пропозиції для оптимізації витрат з обласного бюджету. По-перше, у першому кварталі запропоновано структуризувати комунальні підприємства за напрямками діяльності, адже багато з них виконують схожі функції. По-друге, обмежити кількість заступників у керівництва комунальних установ та закладів до кількості двох чоловік і не більше. По-третє, закласти кошти для допомоги сім'ям учасників АТО. І по-четверте, віднайти в обласному бюджеті можливість максимально забезпечити ліками обласні дитячі медичні заклади.

Кожен представники громадськості міг дати запитання, усі активно обговорювали проект обласного бюджету, вносили свої пропозиції. Приміром, виділити більше грошей на програму розвитку агропромислового комплексу як однієї з найголовніших галузей в області тощо. Йшлося і про посилення контролю за використанням коштів з боку громадськості.

У громадському обговорення взяли участь заступник голови ОДА Леонід Бицюра, народні депутати Степан Барна, Роман Заставний, Тарас Юрик.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ