На Тернопіллі усі заходи при використанні коштів,отриманих в якості субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам мають проводитись прозоро із додержання чинного законодавства

На Тернопіллі усі заходи при використанні коштів,отриманих в якості субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам мають проводитись прозоро із додержання чинного законодавства

24.01.15 12:24 0 760
Вважає голова обласної ради Василь Хомінець. Саме для того, щоб з'ясувати ситуацію навколо використання бюджетних коштів і чи дійсно було завищення вартості виконаних будівельних робіт при здійснення заходів з енергозбереження в комунальній установі Тернопільської обласної ради «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» та на інших комунальних об'єктах , очільник обласної ради звернувся із листом до першого заступника начальника УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола. У зверненні йдеться: «Депутатами та працівниками Тернопільської обласної ради виявлено випадки нецільового використання бюджетних коштів і завищення вартості виконаних будівельних робіт при здійснення заходів з енергозбереження в комунальній установі Тернопільської обласної ради «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом».

Згідно з повідомленнями у пресі та засобах масової інформації такі ж порушення виявлено також у комунальній установі Тернопільської обласної ради «Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації», школі-садку в с. Чернелів-Руський Тернопільського району та інших закладах». Разом з тим замовниками та головними розпорядниками бюджетних коштів, які спрямовувались на проведення зазначених заходів, були структурні підрозділи Тернопільської обласної державної адміністрації».

Проте голова обласної ради просить першого заступника начальника УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола провести перевірку дотримання установами області вимог чинного законодавства при використанні коштів, отриманих в якості субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, вжити у межах наданої компетенції необхідних заходів для встановлення фактичних обставин та осіб, причетних до виявлених порушень, і за наявності достатніх підстав вирішити питання про відкриття кримінальних проваджень.

Про результати перевірки та прийняті рішення обласна рада просить інформувати. Оскільки Василь Хомінець твердо переконаний, що використання коштів, отриманих в якості субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам мають проводитись прозоро із додержання чинного законодавства.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ