У Хмельницькому свідомий таксист завадив скоєнню шахрайства

У Хмельницькому свідомий таксист завадив скоєнню шахрайства

25.01.15 10:04 0 687
Шахрай-псевдоміліціонер планував збагатитися як мінімум на 500 євро, та водій служби таксі не дав йому довести справу до кінця.

Шахраї, представляючись працівниками правоохоронних органів, часто телефонують своїм жертвам та видурюють гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності родичів за нібито вчинені ними злочини. Часто вимагають перерахувати гроші на картку, але користуються і послугами служб таксі. Телефонують диспетчерові та говорять, куди поїхати і що забрати, далі ж координують дії водія через вказівки з мобільного телефону.

У місті Хмельницькому правоохоронцями ведеться постійна профілактична робота по недопущенню скоєння шахрайств. Останнім часом такі розмови проводять і з таксистами, що дає позитивні результати.

Так, нещодавно о 3-ій ночі до 77-річної хмельничанки зателефонували невідомі і сказали, що її син знаходиться у відділку міліції, а потім натякнули, що питання можна «вирішити» за 30 тисяч гривень. Старенька повідомила, що таких грошей не має, на «чорний» день тримає лише 500 євро. Шахрай погодився і наказав вкласти їх у конверт, обгорнути пакетом та передати водієві служби таксі, який приїде до її будинку.

Таксист отримав замовлення та поїхав, до будинку, де жила бабуся. Забрав у старенької пакет, а потім шахрай по телефону направив його до залізничного вокзалу та наказав обміняти євро на гривні і скинути на банківську картку. Такі вказівки спантеличили водія, він зрозумів, що тут щось нечисто. Чоловік відмовився проводити будь-які операції з грішми і сказав, що завезе їх назад бабусі.

Точної адреси та й самої жінки таксист не знав, тож передав гроші до Хмельницького міськвідділу міліції, а правоохоронці вже повернули їх потерпілій.

Старенька розповіла, що посеред ночі на домашній номер телефону зателефонував чоловік, представився працівником міліції і повідомив, що її син перебуває у відділку, продиктував мобільний номер, на який потрібно зателефонувати та «вирішити» питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності. До слова, син потерпілої вже давно проживає в Ізраїлі, але, мабуть, материнське серце зреагувало скоріше, ніж прокинувся здоровий глузд, і вона почала телефонувати шахраєві, аби вберегти свою кровинку від біди.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: У Львові встановили ...

КОМЕНТАРІ