Житомирщина: в області досягнуто серйозної економії паливно-енергетичних ресурсів

Житомирщина: в області досягнуто серйозної економії паливно-енергетичних ресурсів

25.01.15 11:27 0 741
Під час наради з питання забезпечення контролю за енергоспоживанням, що відбулася 24 січня у Житомирі, голова облдержадміністрації Сергій Машковський розповів про співпрацю обласної влади з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», Держенергонаглядом щодо забезпечення необхідних обсягів електроенергії для споживачів та дотримання режимів споживання.

З 1 грудня 2014 року на території Житомирщини було введено графік обмеження потужності у часи пікових навантажень. Керівництво області відразу долучилося до роботи і вирішення цих проблем. Це стало можливим лише за умови спільної і консолідованої роботи усіх органів виконавчої влади на місцях, енергопостачальних компаній та Держенергонагляду.

«Ми знайшли взаєморозуміння і відновили співпрацю з ПАТ «ЕК «Житомиробленерго, - зазначив Сергій Машковський. Вжили усіх заходів щодо уникнення вимушених відключень серед населення. Провели серйозну роз'яснювальну роботу з керівниками підприємств усіх форм власності, серед населення. Велику увагу приділяли дотриманню лімітів, доведених Міністерством енергетики та вугільної промисловості України».

У цій роботі були застосовані і такі комплексні заходи, як зміна графіків роботи підприємств з переходом на роботу у нічний час. За такими графіками працювало 19 підприємств області. Це допомогло зменшити навантаження на енергетичну систему області у пікові години. Обмежено і оптимізовано до мінімального рівня освітлення, в тому числі вуличне.

«Ми не зупиняємося на досягнутому, - підкреслив керівник області. Щоденно контролюється споживання електроенергії на території області. Проводяться спільні селекторні наради за участю керівників райдержадміністрацій, міськвиконкомів, галузевих департаментів облдержадміністрації, представників МВС, енергопостачальних компаній, де відпрацьовується механізм роботи, вирішуються проблемні моменти».

Результатом ефективної співпраці голова облдержадміністрації вважає те, що суб'єкти господарювання не мають економічних втрат. В області немає соціальної напруги, оскільки вдалося не застосовувати аварійні вимушені відключення споживачів на території області. І головне – досягнуто серйозної економії паливно-енергетичних ресурсів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ