У Рівненській області рятувальники завітали в гості до вихованців районного колегіуму

У Рівненській області рятувальники завітали в гості до вихованців районного колегіуму

25.01.15 15:06 0 713
Діти не завжди достатньо усвідомлюють, до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил пожежної та особистої безпеки та яким чином потрібно поводити себе, щоб не спричинити лиха. Не рідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють як необхідно себе поводити при виникненні різного роду надзвичайних подій. Чим раніше розпочнеться засвоєння дітьми основ правил пожежної, особистої безпеки та безпеки життєдіяльності, тим більш ґрунтовними будуть їхні знання, міцнішими навички. Цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя починається у дошкільному та шкільному віці.

Тому з метою роз’яснення дітям основних правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у Володимирецькому районі рятувальниками для вихованців ДНЗ та школярів регулярно проводяться відповідні профілактичні бесіди.

Так, 23 січня представники Володимирецького районного сектору Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій завітали до Володимирецького районного колегіуму. Рятувальники відвідали всі початкові класи та провели профілактично-роз’яснювальну роботу зі школярами. У ході проведення даного заходу особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного поводження під час виникнення пожеж та дотримання правил безпеки у побуті, правил поведінки на льоду та при ожеледиці, правил користування піротехнічними засобами та що робити коли знайшов вибухонебезпечний предмет.

Спілкування школярів із рятувальниками спрямовувалося на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками реагування на пожежі та надзвичайні події, а також на першочергові дії, які необхідно здійснювати у разі їх виникнення.

Учні із зацікавленням вислуховували виступи рятувальників, а по закінченні задавали різноманітні запитання, як от: «Чи страшно заходити в палаючий будинок?», «Скільки ви пожеж гасили?», «А скільки води в пожежній машині?» та багато інших. Рятувальники без вагань задовольняли цікавість допитливих школярів. Деякі учні навіть висловлювали бажання в майбутньому стати професійними рятувальниками.

Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій переконані, що завдяки проведенню таких бесід діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності і усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення.

Будемо сподіватися, що дані заходи допоможуть виховати у дітей почуття відповідальності за свою безпеку, і вони ніколи не потраплять у надзвичайні ситуації, а якщо і потраплять, то вже точно будуть знати, як правильно діяти.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ