Професор ВНТУ Валерій Совуляк у «Винахідниках України» (+фото)

Професор ВНТУ Валерій Совуляк у «Винахідниках України» (+фото)

27.01.15 19:43 0 658
Нещодавно довідково-іміджеве видання «Винахідники України – еліта держави. Винаходи та іновації» видрукувало статтю про доктора технічних наук, професора Вінницького національного технічного університету, завідувача кафедри технології підвищення зносостійкості Валерія Савуляка.

Так відзначено багаторічну плідну і результативну науково-винахідницьку діяльність видатного вінницького науковця, чиї розробки високо поціновуються фахівцями як в Україні, так і за кордоном.

Валерій Іванович є випускником нашого університету – свого часу з відзнакою закінчив ВНЗ. Стартувавши в alma-mater з посади асистента, виріс до знаного в Україні вченого.

Професор Савуляк створив у ВНТУ наукову школу із дослідження матеріалознавства функціональних покриттів та їх застосування для зміцнення і відновлення на основі використання зварювання та споріднених технологій. У своїй науковій школі підготував 4 кандидати технічних наук. Нині під його керівництвом над кандидатськими дисертаціями працюють 9 юних науковців та троє здобувачів наукових ступенів доктора технічних наук.

Валерій Іванович видав 4 монографії, близько 190 наукових і 16 науково-методичних робіт, має 17 авторських свідоцтв та патентів, відкрив низку принципово нових процесів, пристроїв та математичних моделей процесів і матеріалів.

Кафедра технології підвищення зносостійкості під керівництвом Валерія Савуляка отримала найвищий рівень акредитації. При ній створено центр зварювання та лабораторію електронної мікроскопії і спектрального аналізу матеріалів.

Професор Савуляк є членом двох спеціалізованих учених рад із захисту дисертацій. Працює в науково-методичній комісії з напряму «Зварювання» Міністерства освіти і науки України та є експертом наукової комісії МОН України за пріоритетним напрямом «Фізико-технічні проблеми матеріалознавства».

Варто додати, що викладачі і студенти кафедри, яку очолює професор Савуляк, уже кілька місяців самовіддано виготовляють пічки-буржуйки для бійців АТО. Днями завідувачу кафедри ТПЗ ВНТУ професору Валерієві Савуляку, студентам і викладачам кафедри була вручена подяка від однієї з громадських організацій за активну допомогу воїнам, які воюють, захищаючи Україну.

За інформацією прес-центру ВНТУ



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ