У Волинській області прокуратура через суд змусить підприємця сплатити заборговану плату за землю

У Волинській області прокуратура через суд змусить підприємця сплатити заборговану плату за землю

27.01.15 08:05 0 677
Прокурор Маневицького району звернувся до суду в інтересах держави в особі Маневицької районної державної адміністрації з позовом до місцевого підприємця, аби примусити його сплатити заборговану плату за землю.

У ході вивчення інформації щодо заборгованості фізичних осіб – підприємців та фізичних осіб Маневицького району зі сплати орендної плати за землю прокурори з'ясували, що у вересні 2009 року між Маневицькою районною державною адміністрацією та цим підприємцем було укладено договір оренди земельної ділянки загальною площею майже 42 га та вартістю понад 325 тис. грн.

Порушуючи умови договору, підприємець не заплатив орендної плати за користування ділянкою у 2014 році, а також заборгованості по пені на борг минулих років, відтак заборгував місцевому бюджету Четвертнянської сільської ради понад 11,5 тис. грн.

Наразі позовна заява знаходиться на розгляді в суді.

Зауважимо, що минулоріч у сфері земельних відносин судами області задоволено 109 позовних заяв прокурорів на загальну суму 9,2 млн. грн. 26 із цих позовних заяв стосувалися стягнення заборгованості з плати за землю.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахрайська схема "Ваш ...
Наступна новина: Закарпатка змушувала ...

КОМЕНТАРІ