На Волині правоохоронці разом із громадськими активістами шукають шляхи подолання насильства в сім'ї

На Волині правоохоронці разом із громадськими активістами шукають шляхи подолання насильства в сім'ї

27.01.15 11:54 0 718
В обласному управлінні міліції заступник голови Громадської ради при УМВС України у Волинській області провів семінар-тренінг для співробітників кримінальної міліції у справах дітей.

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області майор міліції Інна Остапович наголосила:

– Варто звертати увагу громади на проблему насилля в сім'ї та шукати нові ефективні методи його попередження.

За словами Віктора Вальчука, однією із проблем, що стоїть перед Україною та світовою спільнотою, є збільшення випадків насильства. Тож під час семінару присутні розглянули особливості різних форм насилля, визначили причини, ознаки та наслідки цього явища, обговорювались міфи та факти, спеціальні заходи та результативність їх застосування.

Заступник голови Громадської ради при УМВС озвучив статистику насильства в сім'ї та ознайомив із поняттям домашнього насильства в міжнародному праві. Також він нагадав аспекти національного законодавства з попередження насильства в сім'ї та навів приклади законодавчих актів інших країн щодо попередження домашнього насильства. Крім того, правозахисник поділився практикою подолання цієї проблеми у США:

– Психологічним аспектом нашої розмови є обговорення проблеми розвитку особистості дитини при фактах вчинення домашнього насильства. Тому тренінг насамперед спрямований на вироблення чіткого алгоритму дій, враховуючи реформування правоохоронної структури, – акцентував Віктор Вальчук.

Учасники тренінгу отримали методичні матеріали щодо роботи з різними категоріями потерпілих від насильства, індикатори, які допомагають визначити приховані форми сімейного насильства щодо дітей, а також матеріали, що можуть бути використані під час діяльності уповноважених органів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині майже 900 ...
Наступна новина: У Чернівцях охоронець ...

КОМЕНТАРІ