У школах Волині розпочався навчальний процес. Водії,будьте пильні!

У школах Волині розпочався навчальний процес. Водії,будьте пильні!

27.01.15 15:10 0 657
Від учні луцьких шкіл пішли на навчання. Це означає, що батькам потрібно зробити наголос на дотриманні Правил дорожнього руху, а водіям бути уважними, особливо поблизу навчальних закладів, де діти не завжди можуть переходити дорогу у встановленому місці.

Окрім того, наближаючись до пішохідного переходу, зважайте на те, що дитина може повести себе непередбачувано, тобто в останній момент кинутися перебігати дорогу, а відтак контролюйте швидкість, аби була змога вчасно загальмувати.

Цьогоріч зимові канікули були більш тривалими, аніж зазвичай, тому школярі початкових класів могли призабути основні Правила дорожнього руху. Радимо батькам кілька разів пройтися маршрутом від дому до школи і наголосити на основних моментах безпечного переходу дороги, обирайте найпростіший шлях із мінімальним рухом автомобілів. Якщо ж такої можливості немає, і дитина повинна перетинати шосе з активним рухом транспорту, подбайте про її безпеку: намагайтеся проводжати та зустрічати школяра-початківця.

Пам'ятайте про те, що світловий день – короткий, а ранкові сутінки ускладнюють видимість на дорогах, тому подбайте про світловідбиваючі елементи на одязі дитини.

Закликаємо також педагогів із початком навчання зробити наголос на дотриманні Правил дорожнього руху під час уроків із безпеки життєдіяльності.

Не забувайте: найкращим шляхом для засвоєння дитиною законів вулиці є приклад дорослого. Подбайте, аби цей приклад був правильним.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті отруїлась ...
Наступна новина: У Львові двоє безробітних ...

КОМЕНТАРІ