На Житомирщині правоохоронці викрили наркозабігайлівку у занедбаній сільській будівлі

На Житомирщині правоохоронці викрили наркозабігайлівку у занедбаній сільській будівлі

27.01.15 19:48 0 668
У запустілому приміщенні колишнього дитячого садочку в одному із сіл Любарщини збиралися любителі покурити наркотичне зілля. «Кайфу» завадили працівники міліції, які навідалися на територію з раптовою перевіркою.

Під час проведення профілактичних заходів «Візит» у с.Кутищі Любарського району дільничний інспектор міліції дізнався від місцевих жителів про те, що до будівлі-пустки, що колись була дитячим садочком, зохотилися ходити молодики із сумнівною репутацією. Проте, чому запустіле приміщення колишнього дошкільного закладу приваблює дорослих, і що саме там відбувається, селяни не відали.

Відтак, правоохоронці взялися перевірити наявну інформацію та одного дня навідалися до села з раптовим відпрацюванням. Обходячи територію колишнього дитячого садочку, міліціонери почули голоси із самої будівлі. В одному з приміщень як раз перебувало троє чоловіків. Поява правоохоронців неабияк їх здивувала, тож приховати свою відверто протиправну діяльність вони не встигли. Виявилося, зібралися у пустці для того, аби покурити наркотичне зілля. За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

– Усі троє чоловіків – непрацюючі місцеві жителі, одному з яких 19, іншим двом – по 30 років. Раніше вони вже притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі й за правопорушення, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, - коментує т.в.о. начальника Любарського РВ УМВС Леонід Клімчук.

За словами одного із затриманих чоловіків, «кайфонути» їм запропонував наймолодший у їх компанії, який і приніс із собою нарковмісне зілля. Сировину, рослини коноплі, і специфічний засіб для її вживання було вилучено та нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини.

Водночас інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань попередньо за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Втім, як повідомили правоохоронці, у ході досудового розслідування можлива додаткова правова кваліфікація за фактом організації місця для вживання наркотичних засобів (ст.317 ККУ).

Наразі ж, за чинним законодавством, чоловікам загрожує покарання від накладення штрафних санкцій і до трирічного ув'язнення.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Професор ВНТУ Валерій ...
Наступна новина: Анатолій Олійник: « Ми ...

КОМЕНТАРІ