У Житомирі у разі загрози можна сховатися у 644 підвальних приміщеннях та 6 бомбосховищах

У Житомирі у разі загрози можна сховатися у 644 підвальних приміщеннях та 6 бомбосховищах

27.01.15 20:25 0 666
Заступник начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Олександр Куликівський під час наради голови облдержадміністрації Сергія Машковського з головами райдержадміністрацій, міськими головами, керівниками правоохоронних органів з питань мобілізаційної та правоохоронної роботи на території Житомирської області 26 січня інформував про стан бомбосховищ на території міста Житомира.

Олександр Куликівський відмітив, що усі сховища обласного центру були збудовані ще за радянських часів. За двадцять років не споруджено жодного захисного об'єкту, призначеного для укриття населення.

За його словами, ще з 2005 року почали вести облік найпростіших сховищ. За основу взяли багатоповерхові житлові будинки. Керівники житлово-експлуатаційних підприємств проводили інвентаризацію укриттів, враховували стан приміщень та можливість укриття в них мешканців будинків.

З більше ніж 2 тис. житлових будинків можливо використати лише 644 підвальних приміщення. Проте населення, що проживає у багатоповерхових житлових будинках, повністю у разі необхідності зможе укритися від загрози у цих підвальних приміщеннях. Населення, яке мешкає в приватному секторі, згідно чинного законодавства має переховуватися у своїх житлових приміщеннях.

За повідомленням Олександра Куликівського, в центрі міста є 6 бомбосховищ, в яких можуть сховатися люди, котрі знаходилися на робочих місцях, і загроза виникла раптово. Проте ці сховища необхідно ще упорядкувати: провести електрику, побілити, прибрати сміття.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський закликав керівників районів та міст Житомирщини звернути увагу на досвід міста Житомира з опрацювання бази захисних споруд, бомбосховищ та підвальних приміщень на місцях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Олійник: « Ми ...
Наступна новина: На Житомирщині працює ...

КОМЕНТАРІ