Лікувальні заклади Житомирщини готові надавати допомогу у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Лікувальні заклади Житомирщини готові надавати допомогу у разі виникнення надзвичайних ситуацій

27.01.15 12:06 0 567
У цьому запевнив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас під час наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами, керівниками правоохоронних органів з питань мобілізаційної та правоохоронної роботи на території Житомирської області голова облдержадміністрації.

Посадовець повідомив, що медичні заклади області забезпечені необхідними ліками для надання екстреної медичної допомоги. За словами керівника профільного департаменту, екстрена медична допомога в надзвичайних ситуаціях в області надається силами і засобами Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. А це 104 бригади постійної готовності, з яких – 17 лікарських, 83 – фельдшерських та 4 – спеціалізовані.

У випадку виникнення надзвичайних ситуацій при необхідності можуть бути залучені бригади другої черги державної служби медицини катастроф, яких налічується 96. Медикаменти, лікарські засоби та кадровий потенціал дозволяють оперативно реагувати та надавати допомогу населенню. В службі екстреної медичної допомоги працює 98 лікарів, 682 фельдшери та 447 водіїв.

За словами Олександра Торбаса, в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є 140 автомобілів класу А, В та С, а також достатньо паливно-мастильних матеріалів. На автобазі санітарного транспорту доступні 152 автомобілі.

Окрім цього, у медичних закладах області при потребі будуть розгорнуті резервні ліжка, а також розпочнуть роботу 2 додаткові госпіталі на базі обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського та Бердичівської центральної міської лікарні. В області зберігається майно мобілізаційного резерву, яке теж можна використати.

Загалом, як зазначив директор департаменту, на Житомирщині медична допомога зараз надається за такими напрямками: екстрена, невідкладна і планова медична допомога. На 2015 рік екстрена і невідкладна медична допомога повністю забезпечені медикаментами і паливно-мастильними матеріалами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ