На Львівщині у 2014 році працівники УБОЗу викрили 52 кримінальних правопорушення у сфері протидії корупції

На Львівщині у 2014 році працівники УБОЗу викрили 52 кримінальних правопорушення у сфері протидії корупції

27.01.15 12:23 0 628
Крім того, до суду було скеровано 24 протоколи щодо протидії адміністративній корупції. З числа розглянутих, загальна сума штрафу склала майже 12 тисяч гривень.

Упродовж 2014 року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області вживали ряд практичних заходів, спрямованих на виявлення та документування фактів корупційних порушень. Таким чином правоохоронці викрили 52 кримінальних правопорушення у сфері службової діяльності, з яких – 37 за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди.

До прикладу, працівники міліції викрили працівника одного з коледжів Львова, котрий вимагав та одержав від студента 3 тисячі гривень за сприяння у здачі ним екзаменаційної сесії. І таких прикладів є чимало.

Крім того, було винесено сім вироків по кримінальних провадженнях за вчинення корупційних правопорушень. 20 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, з яких 17 – засуджені до різних термінів покарання із встановленням іспитових строків. Ще на трьох накладено штрафи у сумі від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Зокрема, правоохоронці скерували до суду 24 адміністративних протоколи щодо протидії адміністративній корупції на державних службовців, а саме: за статтею 172-6 (порушення вимог фінансового контролю), за ст.172-7 (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) та за ст.172-9 (невжиття заходів щодо протидії корупції). Зазначимо, що усі адміністративні протоколи у суді були розглянуті, загальна сума штрафу склала майже 12 тисяч гривень.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Вінничина: на Немирівщині ...

КОМЕНТАРІ