У Рівненській області конфлікт на день народження закінчився криміналом

У Рівненській області конфлікт на день народження закінчився криміналом

27.01.15 13:03 0 638
Святкування дня народження для жителя Дубровицького району закінчилось трагічно. 19-річний Яків напідпитку наніс два удари ножем своєму товаришу, котрий перебуває на лікуванні в хірургічному відділенні центральної районної лікарні.

Днями до приймального відділення Дубровицької центральної районної лікарні в стані алкогольного сп"яніння госпіталізовано 27-річного жителя району із двома ножовими пораненнями в ділянці лівого підребер"я та лівого стегна, якого медики госпіталізували в хірургічне відділення. Врятувати життя чоловіку лікарям вдалося, наразі потерпілий перебуває у задовільному стані.

Для з'ясування всіх обставин працівники Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області провели низку заходів. Міліціонери встановили, що тілесні ушкодження потерпілому наніс його товариш Яків, якому цього дня виповнилося 19 років.

- У селі Вербівка на побутовому ґрунті між двома товаришами виникла суперечка, яка переросла в бійку. Обоє перебували у стані алкогольного сп'яніння. – повідомив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Сергій Родзін. - Під час конфлікту Яків дістав складний ніж та наніс два удари. Перший удар припав у ліве підребер'я. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, цей злочин відноситься до категорії тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя у момент заподіяння. Другий удар, який потрапив у ліве стегно, згідно з висновком судмедекспертизи, відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

Слідчо-оперативна група правоохоронців затримала правопорушника, 19-річний чоловік зізнався у скоєному. Слід зазначити, що затриманий виправдовує себе тим, що не розрахував із спиртними напоями. Однак, відповідно до чинного законодавства, перебування в стані алкогольного сп'яніння, під час скоєння злочину, обтяжує покарання.

Слідчим відділом Дубровицького РВ УМВС розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

19-річному Якову повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання щодо нього міри запобіжного заходу.

Катерина Семенюк,

Дубровицький РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ