Тернополянин Дмитро Підручний вдало виступив на Кубку світу з біатлону в Антхольці

Тернополянин Дмитро Підручний вдало виступив на Кубку світу з біатлону в Антхольці

27.01.15 10:12 0 612
В італійському Антхольці завершився шостий етап Кубку світу з біатлону. Чоловіча команда, у складі якої змагався тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний, показала хороші результати. Так, в естафеті наші спортсмени були сьомими.

Як повідомляє Федерація біатлону України, після першого етапу у виконанні тернополянина Дмитра Підручного українська команда зайняла своє місце наприкінці першої десятки.

В подальшому Артем Тищенко, Артем Прима і Сергій Семенов завоювали сьоме місце. На жаль, як стверджують фахівці Федерації біатлону України, стрільба хлопців була недостатньо якісною, щоби претендувати на участь у квітковій церемонії. Але збірній України, в крайньому разі, вдалося обійтися без штрафних кіл, чим не може похвалитися більшість команд. Перемогу ж тут святкувала збірна Норвегії.

Як сказав потім, коментуючи свій виступ в естафетній гонці на сайті Федерації біатлону України, Дмитро Підручний: «Відчувається, що вчора виклався на повну, недостатньо відновився, спав погано, та й біглося не дуже добре. Вчора без проблем терпів до кінця, а на останньому колі вже не було сил. На три поспіль хорошої гонки поки не вистачає сил. Чому зробив промахи? Треба поговорити з тренерами, проаналізувати. Може сам помилився, може десь вітер піддував».

Відтак у Кубку націй наша команда впевнено зберігає сьому позицію, ще більше відірвавшись від суперників з Канади та Італії. А лідерство утримує збірна Норвегії, яка завдяки перемозі відірвалась від німецької збірної вже на 284 очки. Також норвежці перехопили лідерство і в заліку естафетних гонок, до тепер випереджують росіян, які цього разу в естафеті були п'ятими.

Щодо гонки переслідування, то Дмитру Підручному вдався просто блискучий перс'ют - наголошують фахівці. Як ідеться на сайті Федерації біатлону України: «Особливо вразило «королівське» останнє коло, на якому Дмитро показав абсолютно кращий час і зумів відіграти чотири позиції, фінішувавши дев'ятим. Та й за чистим часом в гонці у цілому в нього високий сьомий час». Переможцем цієї гонки став німецький біатлоніст Сімон Шепп.

В Кубку світу наразі свій жовтий біб зберіг Мартер Фуркад. Українці після набраних в Італії балів ідуть досить щільно: Сергій Семенов, Артем Прима та Дмитро Підручний займають зараз 40, 41 і 43 місця відповідно.

Додамо також, що шостий етап Кубку світу з біатлону ознаменувався першим подіумом для українських біатлоністів: наша жіноча збірна стала третьою в естафеті. У її складі виступали Юля Джима, Валя Семеренко, Наталя Бурдига та Ольга Абрамова. Перше-друге ж місця у цій гонці розділили представниці Німеччини та Чехії.

Тепер у календарі Кубку світу настає двотижнева пауза перед наступним етапом, який відбудеться у чеському Нове-Место. Але наші кращі спортсмени вирушають в Отепяя, де візьмуть участь у чемпіонаті Європи, який стартує вже в найближчу середу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина провела у ...

КОМЕНТАРІ