У Житомирі правоохоронці та громада впроваджують спільний проект по забезпеченню правопорядку

У Житомирі правоохоронці та громада впроваджують спільний проект по забезпеченню правопорядку

27.01.15 08:09 0 649
Керівники житомирської міліції, представники громадських формувань з охорони правопорядку, приватних охоронних структур та місцевих служб радіотаксі на нещодавній зустрічі обговорили механізм спільних дій задля збереження спокою та правопорядку в обласному центрі.

- Під час випробувань, які нині переживає наш народ, ми зовсім по-іншому оцінюємо значимість миру та спокою на своїй землі, - розпочинаючи нараду, зазначив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь. – А тому правоохоронці за підтримки громади посилюють заходи забезпечення правопорядку в обласному центрі.

Нині охорону громадського порядку в м. Житомирі щодоби забезпечують близько 100 працівників міліції, які працюють у складі автомобільних та піших нарядів патрульної служби, Національної гвардії, Державної служби охорони та інших підрозділів.

Разом з тим, навантаження на кожного працівника міліції постійно зростає, адже, окрім виконання завдань у зоні АТО, залишаються повсякденні функції та завдання. Водночас, через підвищену тривожність, зумовлену непростою ситуацією на сході держави, збільшується кількість звернень громадян до правоохоронних органів.

- Щодоби у чергову частину міськвідділу міліції надходить понад 120 повідомлень про різні події, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – У більшості випадків житомиряни повідомляють про якісь підозрілі речі чи людей, інші незрозумілі події. Усе це свідчить про те, що громадяни стали більш пильними та обережними, однак перевірка таких повідомлень вимагає збільшення і людських, і технічних ресурсів.

Відтак учасники наради обговорювали реальні механізми взаємодії громади та міліції, зокрема, двостороннього інформування про розшукуваних неповнолітніх та зниклих безвісти, викраденого автотранспорту, зловмисників-втікачів. Опрацювали й можливість застосування новітніх технологій у своїй роботі.

Начальник Управління карного розшуку УМВС області Віктор Бугира поінформував присутніх, що нині правоохоронці аналізують можливість використання, так званих, мобільних рацій для усіх учасників проекту, що дозволить миттєво розповсюджувати необхідну інформацію.

Учасники наради резюмували, що безпека та спокій у місті – спільний інтерес усіх його жителів. За кілька днів, після обговорення пропозицій у колективах, учасники проекту розпочнуть їх практичне впровадження.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі 27 січня ...

КОМЕНТАРІ