На Вінниччині освітяни обговорили особливості бюджету 2015 року (+фото)

На Вінниччині освітяни обговорили особливості бюджету 2015 року (+фото)

29.01.15 15:56 0 623
28 січня, відбулася нарада керівників та головних бухгалтерів установ та закладів освіти обласного підпорядкування, професійно-технічних навчальних закладів та працівників Департаменту освіти і науки обласної облдержадміністрації. В ході зібрання обговорювали бюджет 2015 року, його особливості та проблеми.

«Фінансування освітніх установ Вінницької області здійснюватиметься тепер за рахунок освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів. Специфіка такого фінансування полягає в тому, що виділені для установи кошти не можуть бути використані на інші заклади чи галузі, водночас це дасть фінансову можливість забезпечити повноцінне харчування учнів 1-4 класів», - пояснив на нараді заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

За словами начальника управління фінансів соціально-культурної сфери та місцевих органів влади Департаменту фінансів Віктора Квята, Вінниччина отримає освітню субвенцію в розмірі 1794,9 млн. грн. на рік та субвенцію на підготовку робітничих кадрів – 263,2 млн. грн. на рік. Кошти надходитимуть щодекадно частинами протягом року.

Про стан витрачання бюджетних коштів, спрямованих на виплату заробітної плати, доповів заступник директора – начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак. Він наголосив на потребі посиленої охорони навчальних закладів, проведенні позачергових навчань діяльності в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Після завершення основної частини наради, робота продовжилася секційно.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: в області ...

КОМЕНТАРІ