Вінничина: «Області необхідно зберегти позитивну динаміку та наростити темпи реалізації заходів з енергозбереження та енергоефективності» (+фото)

Вінничина: «Області необхідно зберегти позитивну динаміку та наростити темпи реалізації заходів з енергозбереження та енергоефективності» (+фото)

29.01.15 15:15 0 691
На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник під час регіонального семінару «Спроможність міст керувати місцевою енергетикою – основа енергетичної незалежності», який відбувся 28 січня в обласній державній адміністрації.

До участі в семінарі було запрошено керівників профільних управлінь і департаментів облдержадміністрації та міської ради, представників місцевих органів влади та місцевого самоврядування.

До порядку денного заходу було включено презентацію Європейської ініціативи «Угода Мерів», вивчення практичного досвіду створення адміністративної структури та розробки плану дій зі сталого енергетичного розвитку(ПДСЕР) українським містом.

Як приклад однієї з кращих практик в державі, Вінницькою міською радою була представлена «Стратегія розвитку «Вінниця 2020» від 30 серпня 2013 року. У своїй доповіді «Вінниця- сучасне, комфортне, енергоефективне, європейське місто» Ігор Корольчук ознайомив учасників семінару з основними її принципами та пріоритетними напрямками впровадження. Він також надав характеристику проектів, залучених Вінниччиною в рамках здійснення програми енергоефективності та енергозбереження, серед яких: залучення коштів Світового банку для освітлення вулиць в окремих мікрорайонах міста, впровадження заходів щодо поводження з побутовими відходами, реалізація проекту «Муніципальна енергетична реформа», тощо.

Як місту заощадити кошти на енергетичні потреби в умовах бюджетної та енергетичної кризи, які є механізми суттєвого зменшення енергоспоживання у побуті та на виробництві, встановлення приладів обліку теплоносіїв, як шлях до їх економії – таких питань торкнувся в рамках презентації Європейської ініціативи «Угода Мерів» Олександр Шумельга, представник офісу проекту «Угода Мерів-Схід».

Після виступів доповідачів, учасники семінару обговорили ряд практичних кроків та типові помилки, яких можна уникнути при зменшенні енергоспоживання муніципалітетами.

Василь Броварник у заключному слові подякував організаторам семінару за надану можливість представникам місцевого самоврядування ознайомитися з передовими практиками з даного питання.

«Я переконаний, що сьогоднішній семінар буде поштовхом для активного пошуку вирішення в кожній територіальній громаді проблемних питань пов'язаних з ефективним використанням енергетичних ресурсів та приведення стандартів їх споживання до європейського рівня»,- підсумував заступник голови ОДА.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ