На Вінничині уряд утворив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На Вінничині уряд утворив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

29.01.15 19:36 0 645
Кабінет Міністрів України утворив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідну постанову №18 Уряд прийняв під час виїзного засідання, яке відбулося 26 січня у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Зазначеною постановою Уряд затвердив положення про Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та її склад.

Так, Комісія функціонуватиме під головуванням Прем'єр-міністра. Першим заступником призначено Віце-прем'єр-міністра України — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, заступником і керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації - Голову ДСНС. До складу Державної комісії увійшли всі члени Кабінету Міністрів, керівники СБУ, Служби зовнішньої розвідки, НБУ, Держприкордонслужби, Держрезерву, Держагентства з питань відновлення Донбасу, Управління державної охорони, Командувач Нацгвардії, Пенсійного фонду, представники РНБО, ГПУ та ряд інших керівників відомств та стратегічних державних компаній.

Згідно із положенням, Державна надзвичайна комісія «є постійно діючим органом, який забезпечує координацію діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов'язаної із забезпеченням техногенно-екологічної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організаційних заходів протидії терористичній діяльності та воєнній загрозі, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і реагування на них».

До завдань Комісії, зокрема, відноситься координація діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо: оповіщення населення про виникнення надзвичайної ситуації, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, проведення гуманітарних операцій, проведення робіт із локалізації і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, здійснення у разі потреби заходів з евакуації; забезпечення живучості об'єктів національної економіки та державного управління та стабільного функціонування ПЕК, роботи транспортної інфраструктури, послуг поштового зв'язку та всіх видів електричного зв'язку, здійснення заходів щодо охорони здоров'я та санітарно-епідемічного благополуччя населення, соціального захисту постраждалого населення тощо.

Діяльність Державної надзвичайної комісії здійснюється у тісній взаємодії із Урядом, центральними і місцевими органами виконавчої влади. Також Комісія здійснює керівництво і контроль за роботою комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіонах.

Положенням чітко прописані дії Комісії у режимі повсякденної діяльності, підвищеної готовності, надзвичайної ситуації та у режимі надзвичайного стану.

Зазначається, що рішення Державної надзвичайної комісії, прийняті в межах її повноважень, є обов'язковими для виконання центральними і місцевими органами виконавчої влади. При цьому до виконання завдань Державної надзвичайної комісії можуть залучатися в установленому порядку спеціалісти з урахуванням складності надзвичайної ситуації.

Постановою визначено, що інформаційне та методичне забезпечення діяльності Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій здійснює Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Також Уряд 26 січня 2015 р. прийняв розпорядження № 47-р, яким встановив режими підвищеної готовності та надзвичайної ситуації. Таке рішення обумовлене необхідністю координації дій державних органів влади для забезпечення захисту населення, територій і майна, функціонування єдиної державної системи цивільного захисту для подолання наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального та воєнного характеру, яку спричинило загострення ситуації на деяких територіях України, загроза вчинення терористичних актів та відповідно до статей 13 і 14 Кодексу цивільного захисту України.

Так, режим надзвичайної ситуації запроваджено в Донецькій і Луганській областях. Для всіх інших областей встановлено режим підвищеної готовності.

Крім того, Кабінет Міністрів 26 січня 2015 року прийняв розпорядження № 48-р, яким надав дозвіл на проведення перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту. Рішення прийнято з метою підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації в мирний час та особливий період, запобігання їх виникненню. Для цього Державній службі з надзвичайних ситуацій та її територіальним органам разом з місцевими органами виконавчої влади надано дозвіл на проведення протягом лютого-березня 2015 р. перевірок стану готовності пунктів управління, захисних споруд і наявності планів цивільного захисту на особливий період і планів реагування на надзвичайні ситуації.

Прем'єр-міністр, інформуючи про це рішення під час зустрічі Президента України з представниками парламентських фракцій коаліції, зазначив, що попередня перевірка споруд та об'єктів цивільного захисту була розпочата два місяці тому, і вона виявила, що «половина об'єктів не готові до прийняття людей».

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині можливості ...

КОМЕНТАРІ