На Вінничині понад 2000 гривень хабара намагався дати водій-правопорушник працівнику ДАІ,аби уникнути відповідальності

На Вінничині понад 2000 гривень хабара намагався дати водій-правопорушник працівнику ДАІ,аби уникнути відповідальності

29.01.15 13:21 0 587
Водію, який керував автомобілем у нетверезому стані, доведеться відповідати ще й за спробу давання неправомірної вигоди працівнику Державтоінспекції.

У Вінниці по вулиці Келецькій під час нагляду за безпекою дорожнього руху працівники Державтоінспекції зупинили 23-річного водія автомобіля «Мерседес Бенц». Під час спілкування з водієм, правоохоронці, помітивши у керманича ознаки алкогольного сп'яніння, запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння.

Проведений за згодою водія огляд підтвердив, що він знаходиться в стані алкогольного сп'яніння, вміст алкоголю в крові становив 1.54 проміле, що перевищує допустиму норму майже у 7 разів.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення водій намагався дати неправомірну вигоду працівникам ДАІ у розмірі 2050 гривень, з метою уникнення адміністративної відповідальності за правопорушення.

Працівники ДАІ спільно з співробітниками відділу внутрішньої безпеки УМВС у Вінницькій області зафіксували факт дачі хабара.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 КК України (надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Загалом протягом минулого року працівниками Державтоінспекції та внутрішньої безпеки задокументовано понад 70 випадків дачі неправомірної винагороди, за не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, по 32 випадкам відкрито кримінальні провадження.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ