На Хмельниччині за вчинення корупційного правопорушення сільського голову притягнуто до відповідальності

На Хмельниччині за вчинення корупційного правопорушення сільського голову притягнуто до відповідальності

29.01.15 08:00 0 645
Посадовець не повідомив сесію сільської ради про наявний конфлікт інтересів під час розгляду заяв про затвердження технічної документації на землю.

Працівниками відділу боротьби з корупцією управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області складено та направлений до суду адміністративний протокол про вчинення головою однієї із сільських рад Кам'янець-Подільського району адміністративного корупційного правопорушення.

Встановлено, що посадовець порушив вимоги Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про службу в органах місцевого самоврядування» і свідомо не повідомив сесію сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів. Зокрема, депутати не були повідомленні про те, що приймають рішення по заяві матері сільського голови про надання дозволів на затвердження технічної документації із землеустрою двох земельних ділянок під будівництво площею 0, 25 га та для ведення особистого селянського господарства площею 0, 30 га. Також під час цього засідання сільської ради розглядалися дві заяви про затвердження технічної документації на землю, написані сільським головою власноруч.

Суд визнав вказану посадову особу винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення та зобов'язав до сплатити передбаченого законом штрафу.

Якщо ви володієте інформацією щодо корупційного безладу, повідомляйте за телефонами довіри: УБОЗ УМВС України в Хмельницькій області — 69-25-54 та Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України — 097-220-31-16, електронна скринька довіри http://www.guboz.gov.ua/corrup.html

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клиника пластической ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ