Чернівецькі оперативники на "гарячому" спіймали кишенькового крадія

Чернівецькі оперативники на "гарячому" спіймали кишенькового крадія

29.01.15 11:15 0 724
Мешканець обласного центру в тролейбусі обікрав жінку. Із краденим зловмисник далеко не втік, його викрили співробітники карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та недопущення кишенькових крадіжок, увагу оперативників привернув чоловік, котрий вийшов із громадського транспорту. Правоохоронці перевірили підозрілу особу. Як з'ясувалося, він добре відомий міліціонерам, так як неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за скоєння кишенькових крадіжок.

Цього разу жертвою «щипача» стала 60-річна чернівчанки. Жінка навіть не помітила, що із її сумки зловмисник поцупив гаманець, у якому були 50 доларів США, банківськи картки та особисті документи.

Крадене міліціонери вилучили та повернули потерпілій.

Стосовно чернівчанина слідчі Шевченківського райвідділу міліції відкрили кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Аби не стати жертвою кишенькового крадія, УМВС України в Чернівецькій області радить громадянам дотримуватись декількох правил:

- звертайте увагу на людей, які штовхаються у громадському транспорті. Відразу після поштовху, перевірте готівку та цінні речі;

- у масових скупченнях людей будьте особливо обережними, старайся оцінити своїх «сусідів». Не думайте, що кишеньковий крадій – це неохайна особа у поношеному одязі. Професійними «щипачами» можуть бути і пристойно одягнені люди, на вигляд навіть інтелігентні;

- не носіть документи, гроші і мобільні телефони в задніх кишенях;

- сумочки у транспорті притискайте до себе. Велику суму грошей краще розділити на кілька частин і покласти в різні кишені сумки;

- не демонструйте всім цінні речі та гроші.

Якщо вас все ж таки обікрали, то негайно зверніться до найближчого райвідділу міліції або зателефонуйте на «102». Оперативне звернення про скоєний злочин врази підвищує ймовірність затримання зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ