Волинська область: на урок до рятувальників завітали школярі обласного центру (фото,відео)

Волинська область: на урок до рятувальників завітали школярі обласного центру (фото,відео)

29.01.15 13:50 0 679
28 січня на базі Управління ДСНС України у Волинській області рятувальники провели урок для дітей. Захвату юних лучан не було меж, адже вони спробували себе у ролі рятувальників, і поспілкувалися із піротехніками, які майже щодня дістають із-землі та знешкоджують боєприпаси часів І-ої та ІІ-ої Світових воєн. Даний захід, є вкрай актуальним у час, коли на Сході України триває активна фаза антитерористичної операції.

Розпочала незвичний для дітей урок начальник відділу інформацій та комунікацій з громадськістю У ДСНС в області Ірина Варварук. Вона розповіла школярам ази безпеки життєдіяльності, нагадала правила поводження з електропобутовими приладами та діям на випадок пожежі, при використанні обігрівальних виробів, правила поведінки на льоду. Та особливу увагу звернула на правила поведінки під час знаходження вибухонебезпечних предметів. Тему продовжили справжні сапери – працівники групи піротехнічних робіт наочно продемонстрували макети основних вибухонебезпечних предметів, які ще й досі «виштовхує» волинська земля і що залишись з часів проведення І-ої та ІІ-ої Світових воєн. Заступник начальника групи піротехнічних робіт УДСНС України у Волинській області Олег Тарасюк детально зупинився на кожному боєприпасі, розповів про їх дальність ураження та небезпеку. Він продемонстрував знешкоджені вибухонебезпечні предмети та роз’яснив правила поведінки у випадку їх знайдення.

На фасаді пожежної частини школярі мали змогу побачити спеціальний автомобіль першої допомоги «АПД-2» 1 державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька, а також ознайомитися зі спецобладнанням та самостійно подати воду для гасіння «умовної» пожежі.

Вихованці загальноосвітнього закладу №23 м. Луцька подякували рятувальникам за змістовну лекцію та пообіцяли дотримуватись правил та вмінь, які опанували під час спілкування з представниками Служби порятунку «101».

З метою всебічного висвітлення у регіональних ЗМІ даної «години правил безпеки» долучилися кореспонденти Волинського телебачення телеканалу «Нова Волинь».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ